Vasile Blaga a declarat, dupa audierea lui la ICCJ in dosarul privatizarilor strategice, ca a dat detalii despre unele acte normative emise de guvernul Tariceanu. Intrebat daca si-a dat acordul pentru hotararile de guvern privind privatizarile unor companii romanesti, Blaga a spus ca nu poate da detalii intrucat astfel ar da informatii care sunt confidentiale, motiv pentru care se abtine.
Secretariatul General al Guvernului a incuviintat, in 14 mai, audierea lui Vasile Blaga, Bogdan Olteanu, Marko Bela, Adriean Videanu si Ionut Popescu in dosarul privatizarilor strategice, mentionand, in raspunsul la adresa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca sedinta respectiva sa fie una secreta, din cauza caracterului nepublic al sedintei de guvern din 2005 despre care fostii ministri vor trebui sa vorbeasca. Instanta suprema a dispus totodata citarea pentru audiere in acest dosar si a fostului premier Calin Popescu Tariceanu.
In 30 martie 2009, fostii ministri ai Economiei si Comunicatiilor Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost trimisi in judecata de procurorii DIICOT, alaturi de alte patru persoane, in dosarul privatizarilor strategice, fiind acuzati de aderat la un grup infractional organizat cu caracter transnational.
Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 30 mai 2005 - 21 noiembrie 2006, acestia au constituit sau aderat la un grup infractional organizat cu caracter transnational, din care au facut parte si Vadim Benyatov, Stamen Stanchev, Dorinel Mihai Mucea si Mihai Radu Donciu, in scopul comiterii unor infractiuni grave, pentru a obtine direct sau indirect un beneficiu financiar sau alt beneficiu material.
Codrut Seres este acuzat si de tradare prin transmiterea de secrete, iar pentru Michal Susak si Mircea Calin Flore s-a retinut si comiterea infractiunii de complicitate la spionaj, potrivit Mediafax.
In sarcina celor sase inculpati s-au retinut comiterea de activitati ilicite cu caracter penal derulate in legatura cu privatizarea SC Electrica Muntenia Sud, vanzarea unui pachet de opt la suta din actiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA Bucuresti si SC Avioane SA Craiova, aflate in portofoliul MEC - OPSPI, consultanta in vederea privatizarii SN Radiocomunicatii, adjudecarea licitatiei pentru asigurarea consultantei in vederea restructurarii si privatizarii CN Posta Romana din portofoliul MCTI, selectarea prin licitatie a consultantului international pentru listarea la bursa a pachetului de 46 la suta din actiunile detinute de statul roman la SC Romtelecom SA din portofoliul MCTI.