Proiectul prevede ca produsele alimentare pe care Guvernul vrea sa le vanda pensionarilor la pret redus vor fi livrate acestora, saptamanal, prin firme special infiintate de catre autoritatile locale. Aceste firme vor cumpara alimentele prin licitatie si vor percepe un adaos comercial care sa acopere cheltuielile aferente.
"Societatile comerciale infiintate de consiliile judetene, respectiv de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, ori al caror obiect de activitate a fost extins, achizitioneaza prin licitatie publica alimentele de baza destinate vanzarii catre societatile comerciale infiintate de consiliile locale sau al caror obiect de activitate a fost extins, din respectivul judet, sau dupa caz, direct catre pensionari. Societatile vor practica un adaos comercial care sa asigure acoperirea cheltuielilor ocazionate de realizarea acestei activitati", se arata in proiect.
Potrivit proiectului, din punct de vedere economic, programul nu implica un efort bugetar suplimentar, nefiind acordate subventii sau sprijin financiar.
Cantitatile de produse alimentare de baza care pot fi achizitionate lunar de fiecare pensionar prin intermediul acestui program urmeaza sa fie stabilite la randul lor prin ordin comun al ministrului de Interne si al ministrului Sanatatii.
Scopul programului consta in limitarea efectelor negative generate de criza economica, diminuarea ratei saraciei in randurile pensionarilor si "suplinirea altor forme de sprijin care nu sunt posibile in actualul context".
Guvernul a probat acest program, la sfarsitul lunii iulie, printr-un memorandum. La cea vreme, presedintele Traian Basescu a declarat ca nu a incurajat initiativa privind cosul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populista".
Foto: Intactimages
Oana Mizil si-a concediat mama... Discutii PSD-PDL despre aniversarea Regelui: "Sunteti un comunist pocait!”; "Regele a fost decorat de Stalin!”...