Căutare Live

Latifundiarii din Parlament! Politicienii detin sute de hectare de pamant

Daca celebrul personaj Ion al lui Liviu Rebreanu ar fi trait in zilele noastre, cu siguranta ar fi fost parlamentar. Sute de hectare de pamant agricol sau intravilan cu o valoare de piata ametioare rodesc in declaratiile de avere ale politicienilor. Unii nici nu mai stiu exact cat pamant au, stiu doar ca nu au destul. Altii tin pamantul doar pentru ca il au si nu vor sa-l vanda.

Deputatul PDL Dan Pasat a fost trimis in judecata de DNA sub mai multe capete de acuzare, printre care santaj si amenintare. In Parlament, este in topul chiulangiilor, dar si in cel al avutiei. Este cel mai bogat ales, in materie de pamant. Se considera insa un administrator modest al unei afaceri de familie. El detine aproape 500 de hectare de pamant pe care le cultiva. In plus, are si o mica balta, o povara pentru afaceri, dupa cum spune domnul Pasat. De politica nu vrea sa mai auda.

Un alt ales al pamantului este senatorul PSD Gigel Valentin Calcan. Unitatea lui de masura preferata este tot hectarul. El detine 5,59 de hectare de pamant cultivabil si alte 7,2 hectare de pasune. Se gandea sa-si ridice o ferma in judetul Dambovita, acolo unde va candida pentru un nou mandat, dar a ramas cu gandul. Acum nu face nimic cu pamantul ajuns o mare parloaga.

La pastrare isi tine pamanturile si fostul antrenor al nationalei, actualul senator UNPR, Anghel Iordanescu. Are hectare intregi in cele mai scumpe zone ale tarii. inclusiv in Pipera, Stefanesti, Snagov sau Corbeanca. In total, detine 13 hectare de pamant.

In patima pamantului au cazut insa mai multi politicieni. Printre ei, Ion Vasile, senator PSD, Cionca Iustin Marin, deputat PDL de Arad, Vresetoy Atilla, sentor UDMR, sau Prodan Tiberiu Aurealian, sentor PNL. Iar lista poate continua pana se termina alesii.

Adrian Nastase, pe blog: Monica Macovei "a bagat" Romania in Europa... Victor Ponta: "Incepand cu 15 noiembrie nu exista nicio resursa pentru spitale, o parte din pensii si MAI"...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri