Antena Căutare

Mama lui Catalin Voicu, asfaltatoare de succes

Mama senatorului PSD Catalin Voicu a intrat in afaceri la 67 de ani si a avut o evolutie spectaculoasa. Zeci de milioane de euro au plecat de la stat catre firma de reparatii drumuri, la care mama senatorului detinea jumatate din partile sociale. S-a intamplat in perioada in care Voicu era angajatul Administratiei Prezidentiale, iar mai apoi deputat.

In 2004 Gherghina Voicu, mama lui Catalin Voicu, a cumparat 50% din partile sociale ale firmei Gecor SRL din Calugareni, judetul Giurgiu. O firma de familie dar cu un obiect de activitate extrem de atractiv: asfaltari si constructii.

La numai doua zile dupa ce a devenit femeie de afaceri, la 67 de ani, firma Gherghinei, Gecor SRL, incheia deja un prim contract cu statul roman. Intelegerea care a primit acordul CNADNR prevedea amenajarea Centurii Bucuresti, intre intersectiile cu DN 3 si cu A1 pentru un pret de peste sapte miliarde de lei vechi.

Firma Gecor este un partener de afaceri cunoscut in tabara PSD.

In perioada in care la ministerul Transporturilor era Miron Mitrea, firma s-a ocupat de asfaltarea mai multor tronsoane din Autostrada Sorelui, DN 5 si DN 5A. Totul pentru zece milioane de euro.

In ultimul an de guvernare PSD, in 2004, compania a parafat contracte cu statul in valoarea de aproape 2 milioane de euro. Bani primiti pentru inchiriere de utilaje.

Gecor nu a dus-o rau nici in timpul guvernarii PNL. Firma a obtinut doua contracte de 2,2 milioane lei de la Consiliul Judetean Bacau. in acea perioada Catalin Voicu abia fusese ales deputat din partea PSD.

Gherghina Voicu a iesit din afaceri in 2007, la 70 de ani. si-a vandut partea din firma lui Gheorghe Cusa, cel de la care le cumparase in 2004. in Calugareni, Cusa este cunoscut ca fiind omul lui Catalin Voicu.

Iliescu: Intrarea lui Voicu in politica si candidatura acestuia din partea PSD, optiuni nefericite... Boc: Salariile profesorilor vor fi majorate cu 17%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x