Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Marcel Vela, reacție fermă după prima zi de relaxare a măsurilor. Ce trebuie să se întâmple, în perioada următoare: „Bătălia cu noul coronavirus nu a fost câştigată”

Vineri, românii s-au bucurat de prima zi, după două luni, fără restricții de circulație în interiorul localităților. La finalul zilei, ministrul de Interne, Marcel Vela, a transmis un mesaj ferm: Ce trebuie să să întâmple, în perioada următoare?

Marcel Vela, reacție fermă după prima zi de relaxare a măsurilor

hepta.ro

Vineri seară, la finalul primei zi de stare de alertă, ministrul Marcel Vela a răspuns mai multor întrebări primite de la români, pe Facebook.

La începutul mesajului video, Vela a afirmat că „bătălia cu noul coronavirus să ştiţi că nu a fost câştigată”.

„Momentul victoriei este mai aproape sau mai departe, în funcţie de fiecare dintre noi. Rămâne la latitudinea noastră, la alegerea noastră, la decizia noastră cum să ne comportăm acum, astăzi, mâine şi în fiecare zi din viitor pentru că acest comportament va duce mai aproape sau mai departe normalitatea şi viaţa de dinainte. (...)

Miza acestei bătălii a fost şi este cel mai de preţ dar al fiecărei zile: sănătatea. Toate îşi pierd valoarea atunci când omul pierde său îşi pune în pericol sănătatea”, a spus Marcel Vela, în înregistrarea video postată pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Declarația pe proprie răspundere, necesară pentru ieșirea din localitate, a fost deja modificată. Cum arată noua versiune

Ministrul de Interne a adăugat că, „acum am arătat, mai mult ca oricând, faptul că putem să fim uniţi”.

„Îmi doresc să arătăm acest lucru şi în continuare şi să ne purtăm în fiecare zi unul altuia de grijă, prin respectarea măsurilor anunţate şi la televiziuni şi de epidemiologi şi la dezbateri, astfel încât, la final, să fim învingători cu toţii.

Împreună putem reuşi acest lucru şi cu siguranţă vom trece cu bine şi peste asta”, a adăugat ministrul.

Acesta a afirmat că pandemia ar putea fi momentul de trezire la realitate, iar această realitate dură poate fi şi frumoasă.

„Mă refer aici la faptul că putem fi solidari, că ne preocupă cel de lângă noi, că suntem o naţiune, nu suntem doar un popor, suntem o naţiune puternic, la faptul că ne putem bucura de fiecare zi.

Poate ne gândim acum că frumuseţea este lângă noi, că avem peisaje extraordinare, că poate noi nu am văzut toată România. (...)

Citește și:

Anunț sumbru de la specialiștii OMS. Ce se întâmplă acum în cele mai afectate zone de COVID-19: „Trebuie să fim pregătiți pentru asta”

Eu vin din Caraş-Severin unde este cea mai frumoasă cascadă din lume, unde există băi termale, există păşuni alpine, rezervaţii naturale, tot felul de daruri pe care Dumnezeu le-a dăruit oamenilor în această ţară binecuvântată.

Aşadar, înainte de a ne fie dor de viaţa de dinainte, cred că trebuie să ne fie dor de noi şi să ne fie dor de România”, a mai afirmat Marcel Vela.

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț de maximă importanță pentru români. Ce se va întâmpla, de la începutul lunii iunie: „Va fi la nivel național și regional”

Recomandari