Antena Căutare

Protest în Piața Victoriei, în prima zi de alertă! Reacția Gabrielei Firea: „Se pare că eforturile tuturor sunt zădărnicite” - VIDEO

Un protest are loc, vineri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Peste o sută de persoane, fără măști de protecție, reclamă încălcarea legii prin instituirea stării de urgenţă şi cer dovezi cu privire la existenţa pandemiei de coronavirus. Ei cer demisia președintelui și a Guvernului.

UPDATE: Primarul general Gabriela Firea a scris, vineri seară, pe Facebook că suntem în plină pandemie, iar adunările publice nu fac decât să zădărnicească eforturile tuturor. Jandarmii au intervenit și o persoană a fost reținută.

„Întreaga lume s-a oprit din loc. Am făcut cu toţii sacrificii pentru evitarea contaminării pe scară largă. Nu v-aţi întâlnit cu familia şi prietenii. Aţi lucrat de acasă. Se pare că eforturile tuturor sunt zădărnicite. Suntem în plină pandemie. Nu s-a descoperit vaccinul şi tratamentul minune. Ne dorim să repornim economia, pentru a preveni pe cât posibil o prăbuşire economică. Între timp, recomandările epidemiologilor sunt ignorate. Mă întreb, încotro ne îndreptăm...”, a scris Firea pe pagina ei de Facebook.

Primarul general a demarat şi un sondaj pe pagina de socializare, întrebând dacă participarea la manifestaţii publice în această perioadă este dovadă de responsabilitate sau iresponsabilitate.

Cei mai mulţi au considerat că este vorba despre iresponsabilitate, dar au fost şi bucureşteni care au criticat închiderea spitalelor pentru pacienţii cu alte afecţiuni sau au criticat măsurile restrictive care au fost impuse.

Apelul pentru a participa la un protest, în prima zi după încetarea stăriide urgenţă, a fost făcut pe Facebook.

Organizatorii cer „dovezile cazurilor de coronavirus care stau la baza statisticilor oficiale precum şi dovezi cu privire la veridicitatea deceselor de C0V1D-19” şi „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Rămâneți foarte precauți! Am simțit cât de parşiv e virusul ăsta!”. Un român vindecat de COVID-19 a dezvăluit TOT despre cum a reușit să scape! Pe zile! FOTO

Peste o sută de persoane s-au strâns la protest şi nu poartă mască sau alte măsuri de protecţie.

„Cui foloseşte demenţa termometrizării?”, „Sunt născut în 83, nu vreau ca fiu-mio să trăiască în 84”, „Imunizare naturală, nu carantină socială”, sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe care le poartă protestatarii.

Jandarmeria, apel la responsabilitate!

La faţa locului sunt mai multe echipaje de jandarmi care încearcă să determine protestatarii să păstreze distanţa între ei, dar şi să împiedice alte persoane să se alăture protestului.

Nici spovedania nu va mai fi ce a fost! Sărutarea icoanelor, interzisă! Ce se va întâmpla cu lingurița de împărtășanie. Reguli noi, în biserici!

„Fiţi responsabili! În mediul online au fost anunţate mai multe evenimente prin care cetăţenii sunt invitaţi să participe la manifestaţii publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 se numără şi aceea de interzicere a organizării şi desfăşurării de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri în spaţii deschise. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să nu participaţi şi să nu răspundeţi la astfel de evenimente”, au transmis jandarmii, potrivit news.ro.

Deocamdată, jandarmii nu au luat măsuri împotriva protestatarilor care încalcă deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru starea de alertă.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Cum a arătat prima zi de stare de alertă, în România! Ce sancțiuni au dat autoritățile. „Nu port mască, pentru că nu pre... Când și cum vor susține Evaluarea Națională elevii aflaţi în izolare sau depistaţi cu COVID-19. Ce ordin a dat ministrul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x