Căutare Live

Mugur Isarescu, premierul preferat de presedinte

Mugur Isarescu ar fi premierul preferat de catre seful statului. Pe langa numele sau, mai apar insa alte 5. Sa vedem ce tehnocrati mai sunt in carti la aceasta ora. Presa vorbeste in acest moment de 6 posibili inlocuitori ai premierului Emil Boc.

Mugur Isarescu este primul nume pe lista candidatilor. El a mai indeplinit functia de premier al Romaniei, in perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000, insa coalitia aflata atunci la putere a pierdut alegerile in noiembrie 2000, iar el s-a intors in functia de guvernator al BNR.

Calin Georgescu este unul dintre numele vehiculate si in iunie anul trecut ca fiind un posibil inlocuitor tehnocrat al premierului Emil Boc, ale carui masuri anticriza le-a criticat. Calin Georgescu este de 11 ani director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila si secretar general al reprezentantei Romaniei in selectul Club de la Roma, al carui presedinte este guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Lucian Croitoru a mai fost desemnat premier in octombrie 2009. Are o vechime de 11 ani in BNR si din septembrie 2007 este consilierul pe probleme de politica monetara al guvernatorului Bancii Nationale.

Florin Georgescu se numara printre persoanele avute in vedere de social-democrati in octombrie anul trecut pentru un eventual guvern de criza ca ministru de Finante, functie pe care a mai ocupat-o de altfel in guvernul Vacaroiu. Presa a sustinut atunci ca Georgescu s-ar fi implicat in punerea la punct a programului de guvernare al social-democratilor. Florin Georgescu este prim-viceguvernator si vicepresedinte al Consiliului de administratie al BNR din 2004, dupa renuntarea la mandatul de deputat PSD.

Cel de al cincilea nume vehiculat de presa pentru functia de premier este cel al lui Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International. Mihai Tanasescu a fost ministru de finante in perioada 2000 - 2004.

O alta varianta vehiculata este actualul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu. Presa sustine ca acesta ar fi preferat pentru functia de premier datorita personalitatii maleabile, care l-ar putea face sa aiba o relatie buna cu Palatul Cotroceni, la fel ca Emil Boc.

Mugur Isarescu

- septembrie 1990 - prezent: Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei
- 1993 - prezent: presedinte al Asociatiei Romane a Clubului de la Roma
- 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000- premier

Calin Georgescu

- 2000 - prezent: director executiv Centrul National pentru Dezvoltare Durabila din Romania
- Reprezentant al Programului Nattiunilor Unite pentru Mediu
. secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma

Lucian Croitoru

- sept. 2007- prezent: consilier pe probleme de politica monetara al guvernatorului BNR
- sept. 2003 - iulie 2007 - consilier principal al Directorului Executiv al FMI

Citește și
femeie in rochie rosie band vin
O tânără a ieșit la o întâlnire cu un tip. După 5 minute, ceva neașteptat s-a întâmplat. Femeia a dezvăluit totul, fără reținere
O tânără a ieșit la o întâlnire cu un tip. După 5 minute, ceva neașteptat s-a întâmplat. Femeia a dezvăluit totul, fără reținere
colaj lidia buble
Lidia Buble, ipostaza provocatoare în care s-a fotografiat în vacanță a atras atenția fanilor. "Eclipsezi luna cu frumusețea ta"
Lidia Buble, ipostaza provocatoare în care s-a fotografiat în vacanță a atras atenția fanilor. "Eclipsezi luna cu frumusețea ta"
bebelus stand pe telefonul mobil
O mamă și-a lăsat bebelușul de doi ani să se joace pe telefon, dar a făcut o descoperire neașteptată. Ce s-a întâmplat
O mamă și-a lăsat bebelușul de doi ani să se joace pe telefon, dar a făcut o descoperire neașteptată. Ce s-a întâmplat
Mai multe articole

Florin Georgescu

- 2004- prezent: prim-viceguvernator si vicepresedinte al Consiliului de administratie al BNR.
- 1992-1996 ministru al finantelor
- 1996- 2004 deputat PSD

Mihai Tanasescu

- 2007- reprezentantul Romaniei la FMI
- 200- 2004 - ministrul Finantelor

Catalin Predoiu

2008 - prezent: ministru al Justitiei
1994- 2007 - Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, profesorat, Drept Comercial
1991-1995 - avocat in Baroul Bucuresti

Sursa: antena3.ro

Daca nu e agreat premierul independent ramane Emil Boc dar se remaniaza Guvernul... Presedinte si PDL cautam: sef de partid, lesa pentru Blaga, prim-ministru…...
Ultimele știri