Antena Căutare

Ponta, catre Jeffrey Franks: Dumneavoastra sunteti premierul Romaniei

Presedintele PSD, Victor Ponta il crediteaza pe seful delegatiei FMI, J. Franks, drept premierul Romaniei. Declaratia a fost facuta la intalnirea liderilor USL cu membrii delegatiei FMI. Liderii opozitiei le-au prezentat oficialilor FMI propunerile pentru bugetul de stat pe anul viitor si au criticat legile proaste ale actualei guvernari.

"Problema de fond e ca dupa trei ani Romania se afla intr-o situatie mai rea decat 2009, economica si sociala. Guvernul a ratat din nou toate tintele asumate la inceputul anului, iar promisiunile puterii pe legea pensiilor si restituirea salariilor nu au fost tinute. E evident esecul acestor trei ani. Romania e mai prost pregatita pentru noua recesiune. Daca in 2009 cineva vorbea de centuri de siguranta, pentru 2012 vorbim de aceleasi centuri", a spus Ponta.

El a precizat ca USL a transmis FMI principala sa critica in legatura cu faptul ca in discutiile dintre reprezentantii Fondului si Guvernul roman nu s-a pus problema locurilor de munca ce ar trebui create in 2012.

"Nu se creeaza prin masurile preconizate in 2012 locuri de munca. Vor fi restructurari in zona bugetara si in companiile de stat, asta insemana somaj", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat ca FMI si-a exprimat acordul cu opozitia in ceea ce priveste faptul ca marirea de pensii si salarii in al doilea semestru al anului 2012 reprezinta o masura interzisa prin legea responsabilitatii fiscale.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Puterea vrea iar scaunul lui Mircea Geoana... Udrea: Politicieni populisti ca Ponta si Antonescu au falimentat Grecia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x