Antena Căutare

Premierul, luat la intrebari de sindicalisti

Emil Boc a fost asaltat, in fata Guvernului, de protestatarii care i-au reprosat nivelul scazut al salariilor. Premierul a discutat cu acestia probleme legate de salarizare, tinand sa mentioneze ca autoritatile nu se pot "imprumuta la nesfarsit" pentru a plati salarii si pensii.

In schimb protestatarii l-au intrebat pe Boc "de ce luati numai de la saraci, nu si de la Parlamentari sau de la miliardarii de top." Emil Boc le-a spus protestatarilor ca cei 5,6 milioane de batrani cu pensii mici nu vor avea probleme cu primirea pensiilor si a sustinut in continuare ca nu vor mai fi pensii de lux in Romania.

Premierul i-a intrebat retoric pe cei care protestau: "Ce ati face in locul meu?". Raspunsul a venit prin scandari repetate: "Demisia, demisia!"

Emil Boc a declarat ca este dispus sa discute fiecare problemă
in parte "cu cartile pe fata" si ca cele doua parti trebuie sa ajunga la o intelegere.

Potrivit lui Emil Boc, situatia economica a Romaniei are parte de o "evolutie incurajatoare", iar Guvernul ia in serios toate problemele sindicalistilor, fiind preocupat de locurile de munca si salarii. "NU trebuie sa luam piciorul de pe pedala reformei", a adaugat premierul in timpul discutiilor de la Guvern

La finalul discutiilor cu reprezentantii sindicalistilor, premierul Emil Boc a declarat ca luni vor fi reluate discutiile referitoare la legea pensiilor, iar miercuri vom continua dezbaterile pe subiectul legii salarizarii.

Joi, Emil Boc a declarat ca ordonanta aprobata anul trecut de Guvern prin care restantele salariale castigate de catre bugetari in instanta au fost esalonate la plata pe o perioada de trei ani va fi aplicata si in perioada urmatoare.

"Paruiala" PDL-PSD in instanta: Udrea o da in judecata pe Olguta Vasilescu si pretinde daune de 100.000 lei... Emil Boc, bulgarit de sindicalisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x