Antena Căutare

Președintele Klaus Iohannis, primele declarații după demiterea Guvernului: „Rămân adeptul anticipatelor. Primul pas a fost făcut”

Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă după ce Guvernul Orban a fost demis ca urmare a moţiunii de cenzură iniţiate de PSD.

Președintele Klaus Iohannis, primele declarații după demiterea Guvernului: „Rămân adeptul anticipatelor. Primul pas a fost făcut”
Președintele Klaus Iohannis, primele declarații după demiterea Guvernului

„Cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem în spațiul politic. Vedem un guvern liberal care vine cu mult entuziasm, cu foate multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele, un guvern care vrea să facă reforme, care vrea vină cu măsuri pentru România.

De cealaltă parte, avem o majoritate pesedistă, frustrată pentru că a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se va opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară.

Din cauza acestului PSD acum Guvernul nu va mai putea continua reformele începute. Baronii roşii vor înapoi la banul public. Azi s-au găsit suficienţi care au votat moţiunea depusă de PSD, pe o speţă care ar fi îmbunătăţit democraţia.

Iohannis va dizolva Parlamentul! Președintele și premierul demis, plan secret pentru recâștigarea puterii

Acum, românii se uită şi se întreabă: ce va fi? Pot să vă spun foarte clar: lucrurile merg mai departe. Instituţiile sunt solide. Guvernul va rămâne în funcţie, lucrurile se vor mişca şi mai departe. Nu e cazul să credem că acum vom intra într-o situaţie fără ieşire.

Instituţiile vor funcţiona. Eu sunt garantul că instituţiile vor funcţiona pentru români. E nevoie de câţiva paşi politici. Ei vor fi făcuţi într-o succesiune rapidă.

Convoc mâine partidele la ora 12. Mâine seară, după consultări, probabil voi anunţa deja persoana desemnată pentru noul Guvern. Întrebarea e cum va continua politica guvernamentală.

Propunere-șoc pentru postul pe premier! Care este numele cu care PSD și Pro România se vor duce la întâlnirea cu Iohannis

Eu am fost şi rămân adeptul anticipatelor. Îmi doresc să intrăm într-o logică spre anticipate. Dacă constat că partidele nu vor acest lucru sau nu reuşesc să facă acest lucru, voi insista să fie un guvern cu o agendă reformatoare, un guvern construit în jurul PNL. După părerea mea e inadmisibil să pierdem timpul şi nervii pentru că nu vrea PSD, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va consulta, joi, cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Cabinetul Orban a fost demis în urma moţiunii de cenzură iniţiate de PSD şi UDMR.

„Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultari care începe mâine (joi-nr), la ora 12:00. Mâine seară, după ce voi termină consultările, probabil voi anunţa deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

„Guvernul domnului Orban, un record nedemocratic” - Ce au transmis parlamentarii de la Bruxelles, după adoptarea moțiunii de cenzură

Guvernul Ludovic Orban a fost demis, miercuri, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR a fost votată de 261 de parlamentari, a anunţat Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Propunere-șoc pentru postul de premier! Care este numele cu care PSD și Pro România se vor duce la întâlnirea cu Iohanni... Preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări pentru nominalizarea unui premier. Ludovic Orb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x