Antena Căutare

Presedintele Parlamentului ungar a venit in Romania, in ciuda solicitarii romane

Presedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a insistat sa viziteze Romania marti, ignorand solicitarile celor doi presedinti ai celor doua Camere ale Parlamentului de la Bucuresti, Vasile Blaga si Roberta Anastase, care i-au cerut luni sa isi amane planul pana dupa alegerile locale, relateaza MTI.

UPDATE 14.45 - Kover Laszlo, a declarat, marti dupa-amiaza, la sosirea pe Aeroportul din Targu Mures, ca vizita sa nu are legatura cu reinhumarea scriitorului Nyiro Jozsef, declarandu-se convins ca dupa alegeri "apele se vor linisti", informeaza Mediafax.Kover Laszlo a adaugat ca spera ca dupa alegeri Romania si Ungaria sa revina la vechile relatii.

UPDATE 14.00 - Presedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a ajuns in Romania. Kover participa la o actiune electorala a PCM, sfidand astfel autoritatile romane.

Presedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a declarat ca insista sa vina in Romania marti, dupa ce luni presedintii celor doua Camere ale Parlamentului de la Bucuresti, Vasile Blaga si Roberta Anastase, i-au cerut sa isi amane vizita pana dupa alegerile locale, relateaza MTI.

Intr-o scrisoare de raspuns adresata presedintilor celor doua Camere, Kover sustine ca va efectua o vizita neoficiala in Romania, o tara prietena, ca persoana privata, ca politician, ca presedinte de onoare al Partidului Civic Maghiar (PCM) si nu in ultimul rand ca cetatean european, dar nu in calitate de demnitar public.

Kover a subliniat ca, inaintea diferitelor alegeri, politicienii romani au efectuat vizite similare in R.Moldova si Spania pentru a sustine fortele politice romanesti locale in mod democratic.

Kover si-a exprimat speranta ca va putea dispersa ingrijorarile politice si a cerut partii romanesti sa il informeze imediat daca exista vreun obstacol legal pentru vizita sa.

Intr-o scrisoare deschisa, Blaga si Anastase l-au asigurat pe Kover ca este binevenit, dar au declarat, de asemenea, ca vor ca activitatile lui in Romania sa ramana "in cadrul bine definit al relatiilor bilaterale". Ei au adaugat ca "orice impact direct asupra procesului democratic" din Romania contravine spiritului european si afecteaza obiectivele minoritatii maghiare.

Semnatarii scrisorii au considerat ca este crucial pentru comunitatea maghiara din Romania sa participe la alegerile locale "libera de orice influenta".

Kover urmeaza sa ajunga in Tinutul Secuiesc marti dupa amiaza, pentru a participa la un miting al PCM.

Kover a participat la evenimentele PCM din Romania si intre 24 si 27 mai, inclusiv la comemorarea poetului maghiar Jozsef Nyiro. Cu aceasta ocazie, el a criticat refuzul autoritatilor romane de a permite reinhumarea poetului la Odorheiul Secuiesc, calificand atitudinea Guvernului roman drept "neprietenoasa, necivilizata si barbara".

Foto: koverlaszlo.hu

Balba intre ministere: Rovana Plumb, confundata cu predecesoarea sa Sulfina Barbu... VIDEO! Campania electorala din Bucuresti, in viziunea lui Mircea Badea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x