Antena Căutare

Prezenta trupelor rusesti la granita cu Romania, motiv de amenintare nationala?

Prezenta trupelor ruse in Republica Moldova, in apropiere de frontiera Romaniei, constituie o amenintare la adresa securitatii nationale, se mentioneaza intr-un document intitulat “Strategia Nationala de Aparare”, propus de presedintele Traian Basescu. Documentul este propus pentru aprobare de catre Parlament si este publicat pe site-ul presidency.ro

Referitor la trupele rusesti, stationate in regiunea transnistreana, in document se spune ca "prezenta trupelor straine fara consimtamantul tarii gazda, care sunt in apropierea hotarelor Romaniei, prezinta o amenintare la adresa securitatii nationale".

"Din acest motiv, tara noastra intentioneaza sa se angajeze activ in promovarea de solutii cu privire la demilitarizarea regiunii, prin retragerea trupelor si a armamentului care este acolo ilegal", se spune in document. "Moldova reprezinta un caz special de crestere a interesului din partea Romaniei si sprijin in ceea ce priveste integrarea ei in familia europeana. Prin aderarea Romaniei la spatiul European comun, pot fi eliminate ultimile bariere care separa o natiune".

Presedintele Romaniei a spus in mod repetat ca nu va semna niciodata cu Moldova un tratat de frontiera "Cine poate sa-si imagineze ca presedintele va semna un tratat care va legitima pactul Ribbentrop-Molotov? Numai acela care nu constientizeaza ce inseamna aceasta responsabilitate", a declarat Basescu anul trecut.

Republica Moldova a ramas singura tara invecinata cu Romania cu care Bucurestiul refuza sa semneze Tratatul de Frontiera. Lungimea totala a frontierei moldo-romane este de 700 km.

Sursa: jurnalul.ro

Vasile Blaga, intrebat daca presa este un pericol pentru stat: "Intrebati la Presedintie"... Boc: Regiunile de dezvoltare trebuie reorganizate, dar nu dupa modelul landurilor sau al unor structuri cu continut etni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x