Antena Căutare

Primariile PDL, de trei ori mai multi bani

Cabinetul Boc a aprobat o noua hotarare de guvern cu dedicatie pentru alesii locali portocalii. In data de 20 septembrie, guvernul a alocat 310 milioane de lei pentru finantarea mai multor proiecte de infrastructura din mediul rural, dar si pentru construirea de baze sportive. Banii provin din sume defalcate din TVA, iar beneficiare sunt peste 1.500 de localitati.

Hotararea de guvern a fost facuta publica abia in data de 1 octombrie, odata cu aparitia in Monitorul Oficial. Din document reiese ca sumele cele mai mari au fost acordate localitatilor in care primari sunt membrii PDL.

Criteriul politic se poate observa cel mai bine in judetele mai putin „portocalii". De exemplu, in judetul Constanta, unde PSD detine atat Consiliul Judetean, cat si primaria de municipiu, guvernul a alocat cei mai multi bani pentru localitatea Poarta Alba (1.042.000 de lei), condusa de un primar PDL. In Hunedoara, atat CJ, cat si prima­ria de municipiu au fost castigate, in 2008, de PNL.

Prin HG, cele mai mari sume au primit trei localitati ai caror edili sunt democrat-liberali: Petrila (1.528.000 de lei), Aninoasa (721.000 de lei) si Turdas (710.000 lei). Situatii similare se pot constata in Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Galati, Giurgiu, Hune­doara, Salaj, Vaslui, Vrancea. In plus, hotararea de guvern a fost semnata la doar cateva zile dupa ce, intr-o intalnire desfasurata la Drobeta Turnu-Severin, alesii locali ai PDL au reprosat conducerii centrale ca nu primesc suficiente fonduri pentru proiectele de infra­struc­tura.

La o zi dupa aprobarea acestei HG, Roberta Anastase acuza, in contextul dezbaterii Legii pensiilor, ca deputatii PSD au cerut PDL 127 de miliarde de lei pentru a vota proiectul de lege, iar democrat-liberalii nu au acceptat acest „ santaj ordinar". In judetul Praho­va, unde Anastase a fost aleasa deputat, din 18 localitati beneficiare de fonduri de la buget, trei localitati cu primari democrat-libarali au primit in total 4.267.000 de lei, mai mult de jumatate din intreaga suma acordata acestui judet.

Investitii in terenuri de sport de 12,5 milioane de euro

Situatia este similara si in privinta finan­tarilor bazelor sportive din mediul rural. Din cele 53,34 milioane de lei alocate pentru construirea de terenuri ori sali de sport, cele mai mari sume au revenit primarilor PDL si UDMR. Astfel, din documentul remis de guvern reiese ca sunt extrem de necesare astfel de investitii in judetele Mures (2,73 milioane de lei), Dambovita (2,72 milioane de lei), Harghita (2,65 milioane de lei) si Cluj (2,47 milioane de lei).

Tot articolul, in Financiarul

Prioritatile PSD: Rasturnarea Cabinetului Boc si formarea unui guvern de criza... Victor Ponta: “Demisia Robertei Anastase, singura solutie de deblocare a Camerei”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x