Antena Căutare

Reorganizarea teritoriala a Romaniei se amana. PDL nu s-a inteles cu UDMR

Reorganizarea teritoriala se amana. Decizia a fost luata in sedinta de luni dimineata a Coalitiei, dupa ce UDMR nu a fost de acord cu nici o varianta de reorganizare propusa de presedinteleTraian Basescu. Coalitia a decis infiintarea unei comisii care sa analizeze, pana la toamna, subiectul reorganizarii teritoriale, informeaza Antena3.


Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, in urma cu doua zile, la finalul sedintei CRU a UDMR, ca Uniunea sustine amanarea reformei administrative pentru toamna acestui an sau inceputul lui 2012. In plus, Kelemen Hunor a exprimat dezacordul UDMR pentru transformarea actualelor regiuni de dezvoltare in judete.



"Decizia noastra sau pozitia noastra referitoare la ultimele propuneri privind reforma administrativa si asa-zisa regionalizare: noi, dupa consultarile cu organizatiile teritoriale, am ajuns la concluzia ca nu putem sustine varianta transformarii celor opt regiuni de dezvoltare in opt judete, nici varianta ?opt plus doi?. Avem noi o initiativa mai veche si suntem convinsi ca aceasta initiativa, privind transformarea regiunilor de dezvoltare, o vom putea discuta peste cateva saptamani, poate la toamna, poate la inceputul anului viitor", a afirmat presedintele UDMR, citat de Mediafax.

Traian Basescu a propus, initial, impartirea Romaniei in opt judete mari. Dupa mai multe runde de negocieri esuate cu partenerii de guvernare de la UDMR, presedintele a revenit cu o noua oferta: 8 regiuni plus doua judete mici: Harghita si Covasna, cu statut special.

Liderii UDMR au declarat ca nu le convine nici aceasta varianta si ca doresc o regiune care sa cuprinda si judetele Mures, Bihor, Satu Mare si Salaj.


Victor Ponta: "USL nu va participa la monologul lui Traian Basescu"... Ministrul Educatiei pica la gramatica: substantivul "coleg" este de gen neutru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x