Antena Căutare

Sondaj: Romania nu este pregatita pentru interventia in Libia

Un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie releva faptul ca cei mai multi romani considera ca Romania nu este pregatita pentru o interventie militara in Libia.

Mai exact, 81% cred ca „Romania nu este pregatita militar pentru a lua parte la astfel de operatiuni militare." De asemenea, 65% considera ca Romania trebuie sa astepte decizia NATO in privinta situatiei din Libia, pentru a lua o hotarare si 68% nu sunt de acord cu interventia militara din Libia a fortelor internationale.

Un procent de 51% considera ca aceasta interventie a fost declansata de sursele de petrol din regiune si doar 42% considera ca fortele internationale au intervenit pentru a elibera si proteja civilii.

Potrivit studiului sociologic, 66 la suta dintre cei chestionati cred ca Romania ar trebui sa se abtina in chestiunea interventiei militare in Libia, 20% sunt de parere ca tara noastra ar trebui sa sustina aceasta interventie, iar 11% cred ca Romania ar trebui sa se declare impotriva.

De asemenea, 73% au apreciat ca fiind corecta atitudinea Germaniei care s-a abtinut de la votul pentru rezolutia ONU privind interventia in Libia.

Sondajul IRES a fost realizat pe 21 martie, pe un esantion reprezentativ de 1.118 subiecti, cu o marja de eroare de +/-2,9%.

Sursa: Antena3

Raiul lui Severin de la Bruxelles. Vezi cat castiga un europarlamentar!... 50 de legi, respinse pe banda rulanta de deputati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x