Antena Căutare

Traian Basescu, citat la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Basescu a fost citat, pentru saptamana viitoare, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Seful statului este chemat sa dea explicatii cu privire la declaratiile pe care le-a facut cu privire la Familia Regala si eventualii sai urmasi cu dizabilitati.


Saptamana trecuta, Traian Basescu a continuat atacurile la adresa Casei Regale. Presedintele Traian Basescu a declarat ca "bietul ex-rege" a fost atras intr-un joc politic. El a lansat un atac dur si la adresa Principelui Radu, ginerele Regelui Mihai, despre care a spus ca batjocoreste Constitutia: "Pentru omul acesta, Constitutia e o bazaconie".

Presedintele a subliniat ca 80% dintre romani vor sa-si aleaga presedintele: "80% dintre romani sunt convins ca vor sa-si aleaga seful de stat. Bun, rau, dar stiu ca-l schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?".
Seful statului a mai fost vizat de o investigatie a CNCD, in mai 2007, dupa episodul in care a insultat o tanara, jurnalist la postul de televiziune Antena 1, la care s-a referit, intr-o convorbire privata devenita publica, folosind cuvintele "pasarica" si "tiganca imputita".

Presedintele a fost reprezentat atunci in fata CNCD de consilierul prezidential pe probleme juridice Stefan Deaconu. Basescu si-a cerut public scuze pentru incident, insa a fost sanctionat cu avertisment de CNCD. Seful statului a contestat sanctiunea si a avut castig de cauza.

Scandal in Parlament: Gabriel Oprea a votat de la... toaleta... Deputatii Ioan Cindrea si Károly Kerekes, acuzati de ANI ca au incalcat legea conflictului de interese...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x