Antena Căutare

Udrea a dat 3,6 milioane de lei pe indicatoare turistice 3D

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a achizitionat in urma unei licitatii puternic contestate indicatoare turistice de lux in valoare de 3,6 milioane de lei (850.000 de euro) de la Vesta Investment, sponsor PDL si una dintre cele cateva firme care castiga constant licitatii pentru semnalizare rutiera. Contestatarii licitatiei sugereaza ca aceasta a fost aranjata prin impunerea unor conditii care limiteaza competitia la un grup restrans de firme.



Caietul de Sarcini restrange competiti

Licitatia, care nici acum nu este declarata ca fiind finalizata, a fost demarata prin februarie 2010, atragand si firme „neinitiate" care s-au trezit in final prinse in plasa contestatiilor, deoarece li s-a parut ca au fost dezavantajate prin prevederile Caietului de Sarcini.

„Contestatarul sustine ca prin solicitarea unor procedee de productie neconforme cu cerintele STAS-ului 1.848/2008, singurul document care impune cerintele obligatorii si suficiente de realizare a indicatoarelor rutiere in Romania, indiferent ca sunt indicatoare de obligare, de avertizare, turistice sau placute aditionale, este restrictionat liberul acces la procedura (licitatie - n.r.)", se arata in documentul de respingere a contestatiei formulate de Katel Group de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC).

Aceasta institutie alaturi de Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP) si Unitatea de Control si Verificare a Achizitiilor Publice (UCVAP) din cadrul MFP se afla sub tutela „protectoare" a Cristinei Traila, directorul ANRMAP, avocat de succes si colega de partid cu Elena Udrea.

Mai exact, Katel Group sesizase ca ministerul lui Udrea voia indicatoare turistice ambutisate sau in relief 3D, evident mai scumpe decat cele normale si in pofida faptului ca nu sunt prinse in standardul romanesc. „Contestatarul precizeaza ca in raspunsul dat de Ministerul Dezvoltarii Regionale a mentinut realizarea inscriptiei pe indicatoarele turistice in relief (3D), cu toate ca acestea sunt niste indicatoare rutiere menite sa fie amplasate pe drumurile publice din tara. Katel Group arata ca a prezentat o metoda fiabila pentru securizarea simbolurilor aplicate, respectiv aplicarea unei pelicule transparente pe intreaga suprafata a indicatorului, alternativa refuzata de autoritatea contractanta", se arata in acelasi act al CNSC.

Micuta firma din Neamt s-a trezit prinsa intr-o licitatie unde jocurile erau facute, pentru ca deja doua firme prezentasera oferte conforme cu solicitarile ministerului Elenei Udrea. „La procedura de achizitie publica din anul 2009, organizata de Ministerul Turismului, avand aceleasi cerinte tehnice, doua companii romanesti au inaintat oferte valabile si au prezentat mostre conforme", se precizeaza in documentatia de respingere a contestatiei redactata de CNSC. Cum se numeau cele doua firme: Vesta Investment, detinuta de sponsorul PD-L Radu Stefan Spirea, si Girod Semnalizare, unde pachetul majoritar de actiuni este detinut de un grup de baieti „destepti" din jurul Companiei Nationale de Autostrazi.

Financiarul! VIDEO! Badea: "Razboiul dintre Palate e creat artificial"... Legi modificate pentru imbunatatirea mediului de afaceri. Magistratii vor plati daca gresesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x