Antena Căutare

UPDATE! Guvernul si-a angajat raspunderea pe comasarea alegerilor

Executivul si-a angajat raspunderea, astazi, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului asupra proiectelor de lege privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale in 2012 si promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

UPDATE! 14:04 USL a depus, joi, motiune de cenzura, urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe comasarea alegerilor,




UPDATE! 11:52






Prin angajarea raspunderii, actele normative se considera adoptate, fara a mai fi dezbatute de legislativ, daca in termen de trei zile nu se depune o motiune de cenzura sau daca aceasta din urma este respinsa.

In cazul adoptarii motiunii de cenzura, Executivul isi pierde mandatul. Opozitia a anuntat deja ca va initia un asemenea demers.

Prima sedinta comuna a Parlamentului de astazi este dedicata angajarii raspunderii Guvernului pe proiectul legii privind promovarea judecatorilor la ICCJ.

Actul normativ prevede ca promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie se face numai prin concurs organizat ori de cate ori este necesar si care se anunta cu cel putin 60 de zile inainte de desfasurare, in limita posturilor vacante, de catre Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit proiectului pentru modificarea si completarea legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, precum si pentru modificarea articolului 29, alineatul 1, litera b din legea 304/2004 privind organizarea judiciara, la concursul pentru promovarea in functia de judecator la ICCJ pot participa judecatorii si procurorii care au indeplinit efectiv cel putin cinci ani functia de judecator la curtea de apel sau de procuror la parchetul de pe langa curtea de apel, ori la Parchetul de la langa ICCJ, au obtinut calificativul 'foarte bine' la ultimele trei evaluari, nu au fost niciodata sanctionati disciplinar si au o vechime in functia de judecator sau procuror de cel putin 15 ani.

Concursul de promovare in functia de judecator la ICCJ consta in: evaluarea hotararilor judecatoresti redactate, in cazul judecatorilor sau a actelor intocmite in faza de urmarire penala ori in faza judecatii, in cazul procurorilor, interviu in fata plenului CSM si probe scrise, cu caracter teoretic si practic.

Sursa: Jurnalul

Foto: Intact Images

Ponta: Nastase a fost prigonit 7 ani de Basescu. Era normal sa fie achitat... UPDATE! Adrian Nastase a fost achitat in dosarul "Matusa Tamara"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x