Sfântul Andrei, Ocrotitorul României, este sărbătorit an de an în ultima zi de toamnă, pe data de 30 noiembrie.
În această zi, mii de români își serbează onomastica, purtând numele de Andrei, Andreea sau derivate. Din bătrâni, acestei zile i s-a mai spus și „Sântandrei Cap-de-Iarnă” sau „Gadinetul Şchiop”, în anumite zone ale țării noastre.
În anumite zone ale țării sărbătoarea mai este cunoscută și sub denumirile de: „Sântandrei Cap-de-Iarnă” sau „Gadinetul Şchiop”.
Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Andrei, 30 noiembrie 2024. Ce nu este bine să faci în acestă zi
Creștinii se roagă astăzi pentru sănătate și pentru îndeplinirea tuturor dorințelor, iar una dintre cele mai puternice rugăciuni este chiar cea pe care am menționat-o mai jos în articol!
Iată ce cuvinte să rostești în această zi de mare sărbătoare!
Rugăciunea puternică către Sfântul Andrei!
Potrivit vorbelor din popor, rugăciunile ridicate către Sfântul Apostol Andrei sunt făcătoare de minuni pentru cei aflați în nevoie, dar mai ales pentru cie care nu își pierd credința în Dumnezeu.
Potrivit unei publicații, rugăciunile adul liniște, pace sufletească și acționează ca un scut de apărare împotriva relelor.
Iată una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care creștinii le rostesc pe 30 noiembrie în fiecare an:
„Zid ești credincioșilor și turn neclintit tuturor celor ce se sprijină pe tine.
Apărătorule al nostru din nevoi, pentru lucrarea de multe minuni laude de mulțumiri aducem ție, noi nevrednicii și păcătoșii. Și că cel ce ești minunat și preamilostiv, izbăvește-ne pe noi din toate nevoile ca să-ți cântăm ție: bucură-te făcătorule de minuni, Sfânte Părinte Andrei.
Privește către cei care se roagă către tine și cu bunătate părintească tinde milostiva izbăvire din toate nevoile, tuturor celor care cânta lui Dumnezeu. Puterea cerească umbrând duhul tău, ca dintr-un soare slobozește sfânte razele darurilor către cei ce se ating de ele și tămăduiește pe toți cei bolnavi cu trupul său cu sufletul.
Citește și: Cum să prepari o masă tradițională pentru ziua de 1 Decembrie 2024. Ce preparate nu trebuie să îți lipseacă
Vifor de ispite și furtuni de nevoi învăluindu-ne pe noi, cu credință alergăm către tine Sfânte ca prin rugăciunile tale să le preschimbi pe toate în liniște. Vrând Făcătorul tuturor făpturilor să ne mântuiască de înșelăciunea dușmanilor, te-a trimis la noi ca pe un apostol, ca prin tine să învățăm să ne îndepărtăm de toate înșelăciunile lumii și prin viața curată să ne apropiem de Dumnezeu.
Zid ești credincioșilor și turn neclintit tuturor celor ce se sprijină pe tine. pentru aceasta alergăm noi la tine; roagă-te împreună cu noi, pentru ca de rugăciunile tale să se milostivească blândul Isus și să ne dăruiască iertare și dezlegare de păcate, nouă, puțin credincioșilor și păcătoșilor. Și-acum și-n vecii vecilor, de-a pururea.
Amin.”
Sfântul Apostol Andrei a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, ocupând un loc important atât în creștinism, cât și în Biserica Ortodoxă.
Citește și: Când se pune grâul la încolțit de Sfântul Andrei în 2024. Ce semnificație are acest obicei