Antena Căutare

Situație alarmantă pentru omenire! OMS anunță că un tratament pentru coronavirus nu va fi descoperit prea curând

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins informaţiile conform cărora ar fi fost descoperit un tratament împotriva noii epidemii izbucnite în China, precizând că acesta nu poate fi descoperit prea curând.

Un post de televiziune chinez a relatat că cercetători de la Universitatea Zhejiang au găsit un medicament pentru coronavirus, în timp ce canalul britanic Sky News a anunţat că cercetătorii britanici au făcut o "descoperire semnificativă" în dezvoltarea unui vaccin, scrie Agerpres.

Întrebat în legătură cu aceste informaţii, purtătorul de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic, a declarat că "nu se cunosc tratamente eficiente împotriva coronavirusului şi OMS recomandă înscrierea într-un studiu controlat pentru a testa eficacitatea şi siguranţa" unui medicament.

Conform OMS, chiar dacă ar fi descoperit un vaccin împotriva coronavirusului, acesta nu ar putea fi posibil mai devreme de iunie, anul acesta.

Procesul de dezvoltare şi testare a medicamentelor sau a vaccinurilor împotriva unui nou agent patogen durează în mod normal mulţi ani şi este adesea plin de capcane şi eşecuri.

Statele Unite au anunţat marţi o colaborare cu laboratoarele farmaceutice Regeneron în vederea dezvoltării unui tratament contra noului virus din China, bazat pe o clasă de medicamente care au fost utilizate anterior împotriva Ebola, scrie aceeași sursă.

foto: flickr.com

Amendă usturătoare după sinuciderea pacientului cu piciorul amputat. Spitalul e de vină!... Tragedie în Turcia: cel puțin 28 de morți, după două avalanșe. Zeci de salvatori, îngropați sub zăpadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x