Antena Căutare

Nu, nu e glumă! 17 absolvenți au fost eliminați de la BAC pentru fraudă, la zece zile de la afișarea rezultatelor. Melisa, revoltată: ”Nu mi s-a comunicat nimic oficial, am aflat de pe Facebook!”

Situație halucinantă la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” din comuna Moldovița, județul Suceava, unde 17 elevi care au susținut examenul de Bacalaureat au fost eliminați la zece zile după afișarea rezultatelor. 

Nu, nu e glumă! 17 absolvenți au fost eliminați de la BAC pentru fraudă, la zece zile de la afișarea rezultatelor. Melisa, revoltată: ”Nu mi s-a comunicat nimic oficial, am aflat de pe Facebook!”
Nu, nu e glumă! 17 absolvenți au fost eliminați de la BAC pentru fraudă, la zece zile de la afișarea rezultatelor. Melisa, revoltată: ”Nu mi s-a comunicat nimic oficial, am aflat de pe Facebook!”

Melisa Tcaciuc, unul dintre cei 17 absolvenți eliminați de la Bacalaureat, susține că a susținut toate probele de la examenul maturității și, mai mult de atât, și-a văzut și rezultatele. Zece zile mai târziu, însă, ea și alți 16 colegi au rămas fără diplomele de BAC.

Încep înscrierile pentru a doua sesiune a Bacalaureatului. Calendar BAC, probe și reguli pentru elevi

„Rezultatele s-au afişat pe 30 iunie şi noi am aflat pe 9-10 iulie că nu primim diplomele şi că suntem acuzaţi de fraudă. Am mers la doamna directoare a liceului, ne-am spus punctul de vedere, ea ne-a sfătuit să stăm cuminţi până se clarifică situaţia. Şi ne-a mai spus că dacă facem, totuşi, reclamaţii, să nu facem o plângere comună, ci să facem reclamaţii individuale”, a mărturisit absolventa, potrivit Adevărul.

Ba mai mult, Melisa a povestit că a aflat totul de pe Facebook, de la o colegă. Ea a fost cea care i-a spus că, la avizierul liceului s-a pus un anunţ în care se arăta că 17 candidaţi nu primesc diplomele de BAC. Anunţul a fost scris cu respectarea legislaţiei privind anonimizarea datelor cu caracter persoanel. Aşa că în loc de numele elevilor au fost trecute nişte coduri.

Articolul continuă după reclamă

Actriță porno, lăudată și dată exemplu pentru tineri, de un politician român: „Să te ajute Dumnezeu în continuare!”

„Nu am primit nicio informaţie oficială, nu ni s-a comunicat nimic. Atât ştim că la şcoală s-a pus anunţul”, a mai spus Melisa Tcaciuc, potrivit sursei citate, ea precizând, de asemenea, că n-a copiat la examen.

Ce spune Inspectoratul Școlar Suceava

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava susțin că la sediul instituţiei s-a înregistrat o sesizare, în care se arăta că BAC-ul a fost fraudat la Moldoviţa. Astfel, o comisie a verificat înregistrările de pe camerele de supraveghere, iar cei 17 elevi nu se aflau într-o singură sală de clasă, ci în trei săli diferite.

Tânăr din Buzău care vindea online subiecte despre care susţinea că urmau să fie date la Bacalaureat, în acest an, prins de poliţişti şi cercetat pentru fraudă informatică

”Verificările au fost efectuate în urma unei sesizări privind modul de derulare a examenului de bacalaureat la Centrul de Examen nr. 539 de la Liceul Tehnologic ,,Vasile Cocea” din Moldoviţa. Comisia Judeţeană de Bacalaureat a verificat modul de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, în acest centru de examen, prin ridicarea şi vizualizarea înregistrărilor audio-video, conform art. 7 alin. 4) din OMEN nr.4950/27.08.2019. Verificările au evidenţiat faptul că un număr de 17 candidaţi se încadrează în prevederile art.13, alin (5) din OMEN 4950/27.08.2019”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Cezar Anuţei.

El a precizat că cei 17 candidaţi eliminaţi nu mai au dreptul să se înscrie la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Două femei infectate cu noul coronavirus au cerut să fie externate după ce au născut. Testele copiilor sunt negative... Externările la cerere fac ravagii în România. Trei persoane au ajuns la spital în comă, iar altele și-au infectat famili...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x