Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial, în perioada 13 - 24 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune a Bacalaureatului, inclusiv a candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.
Citește și:
Documentele-tip de înscriere - completate şi semnate - pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ - centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.
Bacalaureat 2020. Calendar sesiunea a doua
A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 24 august - 5 septembrie.
Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, astfel:
* 24 august - proba la Limba şi literatura română - E.a);
* 25 august - proba obligatorie a profilului - E.c);
* 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării - E.d);
* 27 august - Limba şi literatura maternă - proba E.b).
"Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice", precizează MEC.
Citește și:
Primele rezultate la probele scrise vor fi afişate pe 2 septembrie (până la ora 12,00). Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00.
Reguli pentru a doua sesiune de la BAC 2020
La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, arată MEC.
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3 - 4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.
Rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor din etapa specială, a fost de 64,5%, a informat, duminică, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).
Vreme rea în aproape toată țara, cu temperaturi de 15 grade. ANM, cod galben de ploi și vijelii. Care sunt zonele vizate... Zeci de percheziţii in Bucureşti şi în mai multe judeţe în două dosare de evaziune fiscală prin intermediul unor firme f...