Antena Căutare

Al 13-lea salariu şi pentru angajaţii din mediul privat! Când ar putea să primească românii bani în plus

Milioane de români ar putea să primească al 13-lea sau chiar al 14-lea salariu deductibil din impozitul pe profit, potrivit unui proiect de lege ce a fost depus de curând. 

Milioane de români ar putea să primească al 13-lea sau chiar al 14-lea salariu deductibil din impozitul pe profit, potrivit unui proiect de lege ce a fost depus de curând.

Astfel, din dorința de a sprijini capitalul autohton, precum și a crește veniturile salariale si, implicit, a calitatea vieții angajatilor din mediul privat românesc, aproape 3.7 milioane de persoane ar putea să primească bani în plus.

Mai exact, în cazul în care va fi adoptat, de această lege vor beneficia cele 3,7 milioane de persoane din sectorul privat, care este motorul economiei românești, dar care are o susținere timidă din partea statului român, conform liberalului Tudor Polak.

„Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si creșterea veniturilor salariale ale salariaților din mediul privat românesc. Mai mult, îsi propune să dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajații prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea și cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societățile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie să depășească 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Măsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicată de către firmele aflate în procedură de insolvență, faliment sau reorganizare”, susține tânãrul liberal vasluian, conform vremeanouă.ro.

Cele două salarii suplimentare ar trebui acordate de cãtre firme astfel: cel de-al 13-lea salariu se va acorda între zilele de 15 si 30 decembrie ale anului în curs, iar cel de-al 14-lea se va acorda în perioada 15-30 iunie a anului urmãtor.

Mama tinerei din Ploiești, bătută de iubit, e îngrozită: "A mai lovit-o atunci când au venit amândoi la noi. Mi-a s... Reacția Ministerului Educației în cazul copiilor care au fost ținuți în frig după Centenar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x