Antena Căutare

Aproape 70% dintre romani nu au fost niciodata la psiholog

Protrivit unui studiu realizat de Colegiul Psihologilor din Romania (CPR), in perioada iunie-iulie, 68,8% dintre romani nu au ajuns niciodata la un psiholog

"Romania este una dintre tarile care inregistreaza cele mai mari cifre ale ratei somajului, infractionalitatii, consumului de droguri, numarului de accidente rutiere, numarului de divorturi, numarului de bolnavi cronic, ca efecte directe ale crizei economice si sociale pe care o traverseaza tara noastra", a declarat presedintele CPR la prezentarea raportului, in cadrul unei conferinte de presa.

In Romania nu exista programe de asistenta psihologica pentru catergoriile pe persoane vulnerabile din punct de vedere psihologic, carora sa li se deconteze consultatiile prin sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Evaluarea psihologica trebuie facuta de cei care au drept de libera practica din partea colegiului: cabinete psihologice in asociere, structuri organizate in cadrul unor companii, institutii de stat. Acesta a precizat ca sunt multe servicii psihologice in cadrul anumitor centre medicale, dar nu au independenta profesionala.

Reprezentantii CPR considera necasara o reglemenatare legislativa in legatura cu asistenta psihologica. Trebuie sa se aprobe decontarea directa a serviciilor psihologice necesare populatiei, sprijinirea si adoptarea masurilor cat mai stricte in ce priveste rapoartele psihologice. Mai mult, se doreste adoptarea unui Program National de Asistenta a Populatiei Romaniei.

Sondajul de opinie a fost efectuat la nivel national pe un esantion reprezentativ de 1.000 de respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, privind situatia serviciilor psihologice in Romania. Marja de eroare statistica este de +/-3%.

Un roman din mediul urban consuma 8 kilograme de paine. Pe luna!... Top TREI statiuni de vacanta din Romania. Tu pe care o alegi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x