- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au început să dea amenzi usturătoare magazinelor care nu dau bon pe produse! Proprietarii magazinelor comerciale dețineau un cuantum 4,15 milioane de lei din numerar, venituri ilicite şi bunuri obținute prin nefiiscalizarea încasărilor.
În luna august 2019, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat modul în care 1.341 de firme din toată ţară fiscalizează prin intermediul caselor de marcat toate încasările provenite din vânzarea de produse şi prestarea de servicii în domenii precum comerţul cu îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse nealimentare, alimentaţie publică (restaurante, cluburi, baruri, cafenele, patiserii, legume-fructe), florării, servicii de înfrumuseţare (coafor, frizerii, centre de relaxare), vulcanizări etc.
Cât vor plăti proprietarii pentru nereguli
De la începutul anului până în prezent, a fost verificat modul în care 4.832 de firme din toată ţară fiscalizează încasările prin intermediul caselor de marcat. Au fost identificate abateri de la prevederile legale, au fost aplicate 1.470 avertismente şi au fost dispuse 4.366 amenzi contravenţionale în cuantum total de 21,14 milioane de lei, iar confiscările de numerar, venituri ilicite şi bunuri au totalizat 4,15 milioane de lei.
În timpul controalelor antifraudă, contribuabilii au fost informaţi din nou despre obligaţia legală de a se dota cu noile case de marcat cu jurnal electronic şi de a le utiliza pentru fiscalizarea tuturor încasărilor provenite din vânzările de bunuri sau prestările de servicii direct către populaţie. Contribuabilii au, de asemenea, obligaţia de a întocmi documente justificative pentru toate sumele introduse în punctul de lucru, de a întocmi şi utiliza documente justificative fiscale şi contabile specifice operaţiunilor economice efectuate.
Cât vor plăti proprietarii pentru nereguli
"Este important de ştiut că după dispunerea planurilor de remediere nu se vor mai aplica avertismente şi urmează sancţiuni importante: amendă de până la 10.000 lei, confiscarea tuturor încasărilor, chiar dacă au fost înregistrate în case de marcat vechi fără jurnal electronic, şi suspendarea activităţii comerciale a punctului de lucru până la dotarea cu noile case de marcat cu jurnal electronic", se menţionează în comunicat.
(sursa: Agerpres)
Ovidiu Bufnilă, fost jurnalist şi purtător de cuvânt al Societăţii Ornitologice Române, a murit... Numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1,669 / 356 de cazuri de îmbolnăvire la bordul navei de croazieră ...