Antena Căutare

Atenție! Se fură bani de pe card și nici nu știi ce ți s-a întâmplat. Metodele acestea sunt cel mai des folosite

Escrocii atacă de unde nu te aștepți! Cardurile bancare sunt cele mai vulnerabile instrumente de păstrat banii în fața oamenilor cu multe cunoștințe cibernetice. Unele metode sunt cât se poate de simple și ei apelează fără să stea prea mult pe gânduri. Trebuie să fii foarte prudent la următoarele metode

Atenție! Se fură bani de pe card și nici nu știi ce ți s-a întâmplat. Metodele acestea sunt cel mai des folosite

Wi-Fi în aer liber

Cel mai activ și mai rapid mod de a obține informații despre cardul bancar este Wi-Fi deschis. Pentru a fura informații, protocolul clientLogin este deseori utilizat. Dacă smartphone-ul se conectează automat la orice rețea deschisă, atunci poate fi interceptat. Și atunci escrocii vor putea folosi toate datele introduse.

Nu vă conectați la rețelele publice într-o cafenea, metrou.

NFC - aplicații mobile care citesc informațiile

Articolul continuă după reclamă

NFC („Comunicare aproape fără contact”) este o altă metodă de obținere a informațiilor în mod fraudulos. Există anumite aplicații pe un telefon mobil care citesc informații dintr-un instrument de plată folosind comunicații radio. În același timp, aplicațiile sunt considerate legale, precum un card bancar.

Dacă o persoană plătește cu aplicația, atunci poate atinge portofelul altcuiva. Și poate avea un cititor care poate afla toate informațiile despre card, cu excepția codului CVV. Dar informațiile primite sunt suficiente pentru a face o achiziție prin Internet.

Mesaj SMS

Aproape fiecare titular de card bancar a primit mesaje atunci când o persoană cere urgent ajutor și îi transferă bani. În rețelele de socializare, apare și un mesaj în care li se cere să transmită informații despre instrumentul de plată pentru operațiune.

Acest tip de acțiune nu merită. Este urgent să contactați cetățeanul de la care vine notificarea și să stipulați acest fapt.

"Bucla Libaneză" golește cardurile!

"Bucla Libaneză" este un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un "binevoitor" care îşi oferă ajutorul, află PIN-ul chiar de la client şi, după plecarea acestuia, scoate cardul din bancomat.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!

Skimming

Aceasta este o procedură comună care a existat inițial, de îndată ce cardurile bancare au apărut pe piața financiară. Un cititor special este atașat la cititorul de carduri al bancomatului, care ajută la amintirea combinației formate de client. Prin apăsarea unui cod PIN pe un astfel de dispozitiv, o persoană nu bănuiește că transmite informații secrete cu alte persoane.

Adesea există și atașarea unei camere mici care citește toate acțiunile unei persoane. Folosind procedura, puteți citi toate informațiile din sistemul de plată. Apoi escrocii fac un plastic similar cu date citite. Și atunci problema rămâne cu încasarea fondurilor.

Prin urmare, deținătorul cardului trebuie să verifice dacă există detalii atunci când retrage numerar dintr-un bancomat. De asemenea, experții sfătuiesc să încasați fonduri prin intermediul sucursalelor oficiale ale creditorului sau în centrele comerciale.

Recomandările Poliției Române. Ce să faci pentru a nu fi furat de escroci

1. Nu lăsaţi la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul dumneavoastră bancar!

2. Anunţaţi imediat banca dacă vă schimbaţi datele personale (adresa, număr de telefon, etc.).

3. Dacă vi se blochează cardul în bancomat, nu cereţi şi nu permiteţi ajutorul nimănui şi mai ales nu spuneţi nimănui PIN-ul!

4. Nu permiteţi nimănui să stea aproape de dumneavoastră atunci când introduceţi PIN-ul!

5. Acoperiţi tastatura cu mâna în momentul formării codului PIN şi verificaţi autenticitatea fantei în care se introduce cardul bancar.

6. Posesorii de carduri trebuie să verifice dacă pe tastatura originală a bancomatului nu a fost aplicată o tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN introdus.

7. Înainte de a efectua orice operaţiune de extragere de numerar, este bine ca utilizatorii să tragă uşor de tastatura bancomatului. În cazul în care aceasta este falsă, se desprinde.

8. Un alt indiciu asupra falsităţii tastaturii este aspectul tastei cu nr. 5. Dacă este originală, tasta 5 prezintă o uşoară denivelare, în timp ce pe tastatura falsă este perfect netedă.

Decizie de ultim moment a Guvernului. Venituri mai mari pentru o categorie de români. Câte pensii vor fi recalculate, în... Măsuri drastice pe litoral, după „hora pandemiei” din stațiunea Mamaia. Sute de polițiști vor patrula în zonele frecvent...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x