Este una dintre prevederile Strategiei Naţionale pentru Siguranţa Rutieră, proiect adoptat astăzi de Guvern. Ministerul Transportului vrea să înjumătăţească numărul deceselor de pe şosele până în 2020.
În loc de drumuri şi autostrăzi, şoferii români primesc încă un proiect de la Ministerul Transporturilor. Consilierea psihologică pentru şoferii agresivi intra carton este, deocamdată, privită cu scepticism.
Proiectul adoptat de Guvern va intra în vigoare după ce va fi publicat în Monitorul Oficial şi intra carton 2,3 prevede de asemenea interzicerea dispozitivele de detectare a aparatelor radar. Şoferii ar putea fi obligaţi să le schimbe cu alcool-testere.
Dispozitivul alcool-lock va fi montat pe masini de catre reprezentantii unui service autorizat. Au fost cazuri în care conducătorii de microbuze s-au urcat la volan consumând alcool.
Dispozitivele sunt folosite în ţările nordice de câţiva ani. În România, una dintre firmele care le comercializează a vândut doar 5, pentru angajaţii unei companii. Aparatele costă în jur de 600 de euro. Dar specialiştii spun că nu ţin locul unor controale mai dure în trafic.
Şi siguranţa autoturismelor este reglementată în proiect. Cele care au fost implicate în accidente vor fi controlate mai atent.
Ce mai impune srategia pentru siguranţă rutieră
Strategia pentru siguranţă rutieră impune şi un procent de promovabilitate de 50% pentru şcolile de şoferi şi educaţie rutieră pentru elevi. În România, 5 oameni mor în fiecare zi pe şosele. Ne aflăm în fruntea clasamentului european la mortalitatea în accidente rutiere: 95 de morţi la un milion de locuitori. intra carton Însă tot în România, mai puţin de 40% din drumuri sunt modernizate, 25% din şosele sunt pietruite şi 12% sunt drumuri de pământ.
Ministerul Transporturilor îşi propune astfel reducerea numărului de decese din accidente rutiere. În continuare, ţara noastră, rămâne pe primul loc în U.E. la mortalitatea în accidente: cu 95 de vieţi pierdute la un milion de locuitori.
Obiectivul general al prezentei strategii este de reducerea la jumătate a numărului de decese din accidente rutiere până în anul 2020 față de anul 2010, astfel încât în anul 2020 să se înregistreze cel mult 1188 de decese, față de 2377 în 2010.
Uciderea puiului de urs din Sibiu a împărțit România în două: era periculos sau a pierit nevinovat? Marian Godină a reac... Taurii au ceva certuri cu persoana iubită. Horoscopul zilei, 13 octombrie...