Antena Căutare

Bacalaureat 2016. Subiectele la Istorie, proba obligatorie a profilului Uman: Evoluţia României postbelice. Ce s-a dat la Matematică

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat continuă, astăzi, cu proba obligatorie a profilului care va fi susținută la disciplinele Istorie și Matematică, de aproape 120.000 de elevi

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat continuă, astăzi, cu proba obligatorie a profilului care va fi susținută la disciplinele Istorie și Matematică, de aproape 120.000 de elevi.

UPDATE Subiecte BAC 2016. Elevii care au studiat la profilul Ştiinţe ale Naturii şi au susţinut miercuri proba la Matematică au avut la Subiectul I un număr complex de ridicat la pătrat, de calculat o arie şi o ecuaţie a dreptei care trece printr-un punct. La Subiectul II au avut de rezolvat o matrice de gradul 2 şi o lege a compoziţie, în timp ce la Subiectul III au avut de calculat o funcţie, dar şi de calculat integrala în cadrul funcţiei. Cei de la profilul Tehnologic au avut de rezolvat la examenul de Bacalaureat o integrală, o matrice şi de calculat nişte polinoame.

Subiecte Matematică - Profil Real

Articolul continuă după reclamă

Subiecte Matematică - Profil Tehnologic

UPDATE Subiecte BAC 2016. La profilul Uman, elevii care au dat examneul la Istorie au avut de realizat, la subiectul III, un eseu despre România postbelică. La subiectul I, ei au avut de răspuns la mai multe cerinţe legate de unirea Moldovei cu Ţara Românească şi relaţiile cu celelalte puteri.

BAC 2016. Ultimul examen scris din sesiunea curentă — proba la alegere a profilului și specializării (proba E)d) — este programată vineri. În funcție de cele două criterii, candidații au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie.

BAC 2016. Pentru susținerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidați din toate promoțiile.

BACALAUREAT 2016: Calendarul BAC 2016, sesiunea iulie 2016:

4 iulie: Limba şi literatura română (proba E a, probă scrisă);
5 iulie: Limba şi literatura maternă (proba E b, probă scrisă);
6 iulie: Proba obligatorie a profilului (proba E c, probă scrisă);
8 iulie: Probă la alegere a profilului şi specializării (proba E d, probă scrisă);

REZULTATE BACALAUREAT 2016: Primele note vor fi afișate pe 12 iulie

Conform calendarului, primele REZULTATE BACALAUREAT 2016 vor fi afişate pe 12 iulie, atunci când, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Între 13 și 15 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

BACALAUREAT 2016: Sesiunea august-septembrie

În ceea ce priveşte sesiunea august-septembrie a examenului, înscrierile se vor desfăşura între 18 şi 22 iulie, iar probele – între 16 şi 26 august, conform următorului calendar:

16-17 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A);
16-17 august: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B);
17-19 august: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C);
18-19 august: Evaluarea competenţelor digitale (proba D);
22 august: Limba şi literatura română (proba E a, probă scrisă);
23 august: Limba şi literatura maternă (proba E b, probă scrisă);
24 august: Proba obligatorie a profilului (proba E c, probă scrisă);
26 august: Probă la alegere a profilului şi specializării (proba E d, probă scrisă);
29 august: afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00-20:00);
30-31 august: rezolvarea contestaţiilor;
1 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

Sălile de examen, supravegheate video și audio

Toate sălile în care se vor desfăşura probe din cadrul BACALAUREAT 2016 vor fi supravegheate atât video, cât şi audio, potrivit ordinului de ministru.

„Până la începerea probelor de examen, comisiile de bacalaureat judeţene/comisia municipiului Bucureşti iau toate măsurile, în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, pentru asigurarea dotării tuturor sălilor de examen cu camere funcţionale de supraveghere video şi audio”, scrie în document.
De asemenea, vor fi supravegheate în acelaşi fel sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica subiectele şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

„În vederea asigurării desfăşurării corecte a examenului de bacalaureat, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile de bacalaureat din centrele de examen şi comisiile de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv”, mai prevede Ordinul MECS nr. 5080/2015.

Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

Candidații la Bacalaureat 2016 vor semna un proces-verbal, în sala de examen, înainte de începerea probelor, prin care vor menționa că știu faptul că vor fi dași afară din sala de examen în cazul în care sunt prinși copiind și că nu vor mai putea participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat.

Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu următoarele lucruri: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. De asemenea, nu au voie să aibă asupra lor: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio sau calculatoare.

Candidații sunt obligați să lase aceste obiecte în sala de depozitare a obiectelor personale, în caz contrar urmând să nu fie primiți în sala de examen.

În timpul probelor, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul și nici să schimbe între ei foi de lucrare, ciorne, notișe sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subeictelor, în caz contrar urmând să fie eliminați.

BACALAUREAT 2016. Lucrările nu vor mai fi corectate automat în alte județe

Noul ordin prevede că lucrările elevilor nu vor mai fi corectate automat într-un alt județ decât cel în care au susținut examenul, ci numai în cazul în care Comisia Națională de Bacalaureat decide acest lucru.

Subiecte BAC 2016. Ce s-a dat anul trecut la Bacalaureat, la Istorie... Pistorius a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru uciderea iubitei sale...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x