Barem Matematică Simulare Bac 2019 Cum sunt corectate subiectele clasa 11 și note iei în funcție de punctaj.
UPDATE: Avem baremul de corecatare de la simularea la Matematică susținută astăzi de elevii de clasa a XI-a și a XII-a a fost publicat de Ministerul Educației. Descarcă AICI baremul oficial după care profesorii vor corecta și nota lucrările liceenilor la simularea examenului de Matematică. Reamintim că elevii au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.
UPDATE: Avem subiectele la Matematică, Simulare Bac 2019. Vezi aici ce a picat!
A1.ro a publicat baremele de corectare la matematică. Acestea sunt disponibile și pe subiecte.edu.ro. Pentru proba de matematică, elevii de clasa a XI-a şi clasa a XII-a primesc subiecte diferite în funcţie de profil: Mate-Info; Ştiinţele Naturii; Tehnologic; Pedagogic.
Ministerul Educaţiei, Edu.ro, publică azi subiectele și baremele de corectare la proba obligatorie a profilului, respectiv, matematică, pentru elevii de clasa a XI-a. în fucție de punctajul fiecărui subiect, elevii pot anticipa nota pe care ar putea-o primi, evaluându-și astfel stadiul cunoștințelor.
Simulare Bac 2019 Matematică începe azi! Subiecte, bareme și tot ce trebuie să știi
Barem Matematică Simulare BAC 2019. Anul acesta, Ministerul Educației a decis ca elevii de clasa a XI-a care susţin simularea la BAC 2019 să primească la examenul de matematică 30% subiecte grilă. Ministerul vrea să pregătească astfel examenul de bacalaureat de anul viitor, când elevii vor avea subiecte tip grilă în proporţie de 30%.
Corectarea lucrărilor la matematică la simularea bacalaureatului 2019 va fi făcută în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
Barem Matematică Simulare Bac 2019. Cum sunt corectate și notate subiecte clasa 12
Calendar Bacalaureat 2019. Când are loc prima sesiune de Bac
Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul şcolar 2018-2019.
Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 - 6 iunie).
În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.
Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb)- este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) - proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - se va desfășura joi, 4 iulie.
Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.
Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 - 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.
Calendar Bacalaureat 2019. Când are loc a doua sesiune de Bac
- A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:
- 15 - 19 iulie: înscrierea candidaților
- 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
- 21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
- 22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
- 23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
- 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă
- 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
- 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
- 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D
- 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
- 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
- 3 - 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor
- 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.