Antena Căutare

Bataie pe locurile universitatilor de stat: S-a picat si cu media 9!

Surprize la afisarea rezultatelor la facultati. S-a picat chiar si cu medii de noua. Cu toate ca rezultatele de la Bac au fost un dezastru, la universitatile de renume din tara batalia s-a dat la sutime. Nu acelasi lucru se poate spune si despre facultatile particulare. Nici macar jumatate dintre locuri nu au fost ocupate.

La Universitatea Bucucuresti, spre exemplu, au aplicat peste 20.000 de absolventi, adica un sfert dintre cei 80.000 de tineri din toata tara care au luat bac-ul. Competitia a fost acerba.

La Facultatea de Litere, fiecare sutime a contat. Zece candidati s-au batut pe un loc. La sectia unde se invata limba coreana, 77 de tineri s-au intrecut pentru un loc. Dar nimic ciudat, spun profesorii, avand in vedere ca toti studentii le spun ca o limba exotica iti poate aduce un job extrem de bine platit si o viata intr-o tara de vis.

La ASE, peste 9.000 de absolventi s-au luptat in medii pentru a prinde un loc, macar la taxa. La Facultatea de Cibernetica, ultima medie de admitere a fost 9,50, in timp ce la Relatii Economice s-a intrat cu 9,36. La Finante-Banci, ultimul admis a luat 9,13.

Batalia dura de la Universitatile de stat n-a avut echivalent la privat. La facultatile particulare nici macar jumatate dintre locuri nu s-au ocupat.

De teama ca vor romane fara candidati, universitatile particulare se gandesc sa-si modifice taxele. Multe si-au prelungit deja perioada de inscrieri.

Nepasare: Gara-monument de la Itcani sta sa cada... Doi politisti si un detinut, cercetati in cazul amenintarilor cu moartea la adresa judecatoarei Aspazia Cojocaru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x