Antena Căutare

Bilanț îngrijorător anunțat de Primăria Capitalei. În București există 366 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic

În Capitală, 366 de clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 183 cu pericol public, iar 306 imobile sunt în clasa II de risc seismic, din 2002 până în prezent fiind consolidate 18 clădiri prin programul guvernamental și 35 din banii proprietarilor, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de Primăria Capitalei.

| antena3.ro

În Capitală, 366 de clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 183 cu pericol public, iar 306 imobile sunt în clasa II de risc seismic, din 2002 până în prezent fiind consolidate 18 clădiri prin programul guvernamental și 35 din banii proprietarilor, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de Primăria Capitalei.

''În prezent, în București există un număr de 366 de clădiri expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc seismic, dintre care 183 cu pericol public, iar în clasa II de risc seismic sunt încadrate un număr de 306 clădiri. Prin programul prevăzut de OG nr. 20/1994, în perioada 2002-2012 au fost executate și finalizate lucrările de consolidare la un număr de 14 clădiri și în anii 2013-2015 au fost finalizate și alte 4 clădiri. Restul clădirilor consolidate existente pe site-ul www.pmb.ro, în număr de 35, au fost consolidate din sursele proprii ale proprietarilor. În prezent sunt șantiere deschise la 3 imobile'', precizează reprezentanții Primăriei Capitalei la solicitarea AGERPRES.

"În Centrul Istoric, pe baza documentelor prevăzute de lege ale proprietarilor, instituția noastră are în program contractarea execuției lucrărilor de consolidare a trei clădiri, pentru alte două clădiri proiectele de consolidare sunt în curs de elaborare; urmează contractarea proiectării lucrărilor de consolidare pentru încă o clădire. Pentru alte zece clădiri din Centrul Istoric, ce necesită consolidare și care se află în proprietatea statului, s-au elaborat studii și expertize, urmând a se decide în Consiliu dacă finanțarea se va face din bugetul local sau în parteneriat public privat", mai precizează oficialii Municipalității.

Teatrul Constantin Tănase, aflat pe Calea Victoriei, nr.33-35, a fost consolidat numai cu acordul și împreună cu proprietarii locuințelor situate deasupra spațiului aferent teatrului.

"Din punct de vedere tehnic și juridic, în aceeași situație se află și alte teatre și spații publice și fără acordul tuturor proprietarilor, în condițiile legale actuale, nu se pot întreprinde acțiuni de consolidare. Exemplu: Teatrul Constantin Nottara de pe B-dul Gheorghe Magheru nr. 20, unde proprietarii refuză în mod categoric consolidarea", spun cei din primărie.

Potrivit acestora, decizia de intervenție ce revine fiecărui proprietar conduce la dificultăți în luarea măsurilor de punere în siguranță.

"Instituția noastră a acționat conform legislației, însă toate acțiunile noastre au avut ca răspuns refuzul categoric al acestor proprietari. Primăria Municipiului București are în prezent în execuție lucrări de consolidare la Teatrul Ion Creangă și la Teatrul Evreiesc, teatre aflate în clădiri care au numai această destinație", au menționat reprezentanții Municipalității.

Sursa: Agerpres

”Mi-e poftă să fac bine” continuă pentru construirea celei de a treia case Ronald McDonald... Recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni, anulată în urma tragediei de la Colectiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x