Antena Căutare

Biserica Piaristă din Cluj, unde fusese instalat Muzeul Lunii, închisă timp de trei zile, din cauza unor vizitatori necivilizaţi

Biserica Piaristă din Cluj a fost închisă timp de 3 zile din cauza turiştilor! Mii de curioşi au luat cu asalt biserica la sfârşitul săptămânii trecute, ca să vadă de-aproape Luna. Printre curioşi au fost, însă, şi câteva persoane mai puţin civilizate care au vărsat cafea şi alte băuturi pe tapiseria din altarul lăcaşului de cult.

Biserica Piaristă din Cluj a fost închisă timp de 3 zile din cauza turiştilor! Mii de curioşi au luat cu asalt biserica la sfârşitul săptămânii trecute, ca să vadă de-aproape Luna.

Printre curioşi au fost, însă, şi câteva persoane mai puţin civilizate care au vărsat cafea şi alte băuturi pe tapiseria din altarul lăcaşului de cult. Deşi la intrarea în biserică scria clar că nu este permis accesul cu mâncare sau băuturi.

Mii de oameni au venit la Biserica Piaristă pentru a vedea expoziţia „Museum of the Moon". O reproducere fidelă a Lunii a fost adusă la Cluj de către artistul englez Luke Jerram. Curiozitatea i-a făcut însă pe unii să uite că se află într-un lăcaş de cult.

Cu toate că pe uşa bisericii scria clar că nu este permis accesul cu mâncare, băuturi sau animale de companie, o parte din turişti nu au ţinut cont de anunţ. Mai mult paznicii lăcaşului de cult nu au reuşit să îi identifice la timp pe cei care nu au respectat interdicţia.

După ce tapiseria altarului a fost pătată cu cafea şi băuturi, mai marii bisericii au luat o măsură drastică. Au închis expoziţia. Timp de trei zile cei care au vrut să admire Luna, nu au putut să o facă.

Reprezentanţii bisericii au decis redeschiderea expoziţiei începând cu această seară, luni, în speranţa că vizitatorii şi-au învăţat lecţia. Totuşi pentru cei care nu iau în seamă anunţul de la intrare, un paznic se va ocupa să le confişte mâncarea şi băuturile până la ieşirea din lăcaşul de cult.

Livian Pop, şef securitate: Dat fiind aceasta minune pot sa ii spun peste 3 mii de oameni erau aici afara. Acolo lumea o intrat cu mancare, si-o pus bauturile pe unde o apucat, cu animale cu stiu eu ce şi-o varsat cefeaua si nu mai stiu, ceva de genul.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Am împrăștiat pesta porcină cu mâna noastră! România are cei mai mulţi porci domestici afectaţi de pesta porcină... Ultimă oră! Accident pe Prelungirea Ferentari! Au fost implicate două mașini și un tramvai...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x