Antena Căutare

Biserica Piaristă din Cluj, unde fusese instalat Muzeul Lunii, închisă timp de trei zile, din cauza unor vizitatori necivilizaţi

Biserica Piaristă din Cluj a fost închisă timp de 3 zile din cauza turiştilor! Mii de curioşi au luat cu asalt biserica la sfârşitul săptămânii trecute, ca să vadă de-aproape Luna. Printre curioşi au fost, însă, şi câteva persoane mai puţin civilizate care au vărsat cafea şi alte băuturi pe tapiseria din altarul lăcaşului de cult.

Biserica Piaristă din Cluj a fost închisă timp de 3 zile din cauza turiştilor! Mii de curioşi au luat cu asalt biserica la sfârşitul săptămânii trecute, ca să vadă de-aproape Luna.

Printre curioşi au fost, însă, şi câteva persoane mai puţin civilizate care au vărsat cafea şi alte băuturi pe tapiseria din altarul lăcaşului de cult. Deşi la intrarea în biserică scria clar că nu este permis accesul cu mâncare sau băuturi.

Mii de oameni au venit la Biserica Piaristă pentru a vedea expoziţia „Museum of the Moon". O reproducere fidelă a Lunii a fost adusă la Cluj de către artistul englez Luke Jerram. Curiozitatea i-a făcut însă pe unii să uite că se află într-un lăcaş de cult.

Cu toate că pe uşa bisericii scria clar că nu este permis accesul cu mâncare, băuturi sau animale de companie, o parte din turişti nu au ţinut cont de anunţ. Mai mult paznicii lăcaşului de cult nu au reuşit să îi identifice la timp pe cei care nu au respectat interdicţia.

După ce tapiseria altarului a fost pătată cu cafea şi băuturi, mai marii bisericii au luat o măsură drastică. Au închis expoziţia. Timp de trei zile cei care au vrut să admire Luna, nu au putut să o facă.

Reprezentanţii bisericii au decis redeschiderea expoziţiei începând cu această seară, luni, în speranţa că vizitatorii şi-au învăţat lecţia. Totuşi pentru cei care nu iau în seamă anunţul de la intrare, un paznic se va ocupa să le confişte mâncarea şi băuturile până la ieşirea din lăcaşul de cult.

Livian Pop, şef securitate: Dat fiind aceasta minune pot sa ii spun peste 3 mii de oameni erau aici afara. Acolo lumea o intrat cu mancare, si-o pus bauturile pe unde o apucat, cu animale cu stiu eu ce şi-o varsat cefeaua si nu mai stiu, ceva de genul.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Am împrăștiat pesta porcină cu mâna noastră! România are cei mai mulţi porci domestici afectaţi de pesta porcină... Ultimă oră! Accident pe Prelungirea Ferentari! Au fost implicate două mașini și un tramvai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x