Antena Căutare

Bolnavii în stare gravă din China, supuși la terapii cu celule stem, ficat artificial şi purificarea sângelui

În plină pandemie, pacienţilor cu coronavirus din China, aflați în stare gravă, li se aplică tratamente dure cu celule stem, purificarea sângelui și prelucrarea ficatului artificial.

Bolnavii în stare gravă din China, supuși la terapii cu celule stem, ficat artificial şi purificarea sângelui Galerie
Bolnavii în stare gravă din China, supuși la terapii cu cu celule stem, ficat artificial şi purificarea sângelui

Terapia cu celule stem se dovedeşte eficientă în reducerea reacţiilor inflamatorii severe cauzate de COVID-19, precum şi reducerea leziunilor la nivelul plămânilor şi a fibrozei pulmonare la aceşti pacienţi.

China a iniţiat o serie de programe de cercetare clinică privind terapia cu celule stem împotriva COVID-19. Acestea includ un medicament cu celule stem (aprobat pentru studiu clinic) şi o terapie cu celule stem mezenchimale care au, printre altele, un rol important în combaterea proceselor inflamatorii şi în repararea ţesuturilor având potenţial regenerativ.

Așa arată medicii și asistentele care îngrijesc bolnavii de coronavirus în Italia, la sfârșitul turelor obositoare. Atenție, imagini ce te pot afecta emoțional!

Terapia cu celule stem a fost folosită pentru a trata 64 de pacienţi aflaţi în stare severă şi critică. Dificultăţile de respiraţie ale acestor pacienţilor au fost ameliorate treptat, iar vindecarea lor a durat între opt şi 10 zile.

Mai mult, această terapie s-a dovedit a fi un avantaj în prevenirea fibrozei pulmonare şi îmbunătăţirea prognosticului pe termen lung pentru pacienţii cu COVID-19.

Medicii din Italia, apel disperat în plină pandemie de coronavirus: "Mergem acasă la oameni ca soldații pe front. Nu mai e timp"

Societatea Chineză pentru Biologie Celulară şi Asociaţia Medicală Chineză au emis în comun un ghid pentru standardizarea cercetării clinice şi aplicarea terapiei cu celule stem împotriva coronavirusului.

China încearcă să folosească ficatul artificial şi tehnologia de purificare a sângelui pentru a trata pacienţii critici, a mai spus Zhang. Pacienţii care au primit acest tratament au înregistrat reducerea nivelului de inflamaţie şi îmbunătăţirea zonei toracice.

Elevii unui liceu din Iași produc mii de măști de protecție impotriva Covid19: "Le dezinfectăm și le distribuim celor care au nevoie"

În plus, perioada de ventilaţie artificială a acestora s-a redus la o medie de 7,7 zile, iar timpul de monitorizare a lor în regim de terapie intensivă s-a scurtat.

Argeş: Scandal între trei bărbaţi aflaţi într-un centru de carantină. Ei sunt cercetaţi pentru zădărnicirea combaterii b... Soț și soție, morți într-un accident rutier cumplit. Cei doi erau în drum spre biserica unde urmau să boteze un bebeluș ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x