"Metodele terapeutice implementate in cadrul activitatilor centrului, de tip prevenirea recaderilor si interviu motivational, sunt demonstrate a fi eficiente in realizarea si mentinerea schimbarilor pozitive din viata persoanelor cu un consum abuziv de alcool", precizeaza directorul stiintific al ALIAT, Eugen Hriscu. Pana la 20% dintre persoanele care se adreseaza unui medic de familie si pana la 40% dintre pacientii sectiilor de medicina generala si chirurgie solicita asistenta medicala din cauza consumului de alcool.
Conform unui studiu recent al Comisiei Europene, Romania ocupa locul al doilea in ceea ce priveste binge drinking-ul (cele mai mari procente de binge drinking sunt in Irlanda 44%, urmand Romania cu 39%, Germania si Austria cu 36%). Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca prag de dependenta doua unitati de alcool pentru barbati si una pentru femei, o unitate fiind echivalenta cu o bere de 330 ml, un pahar de vin de 220 ml sau 40 ml de alcool.
OMS considera limita de sus 14 unitati pe saptamana la barbati si 7 la femei, iar la grupa de varsta peste 65 de ani, atat barbatii cat si la femei, trebuie sa se rezume la o singura unitate. Centrul din Bucuresti este deschis de luni pana vineri, intre orele 9.00 [i 18.00, in strada Constantin F. Robescu nr. 4, sector 3. Informatii suplimentare se pot obtine la telefonul 021.334.84.06.
Citeste si Jurnalul
FOTO: neillneill.com