Antena Căutare

Când e echinocțiul de toamnă 2018. Cum te afectează diferențele de temperatură

Când e echinocțiul de toamnă 2018. Cum te afectează diferențele de temperatură. Echinocțiul de toamnă va fi duminică, 23 septembrie și reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Ziua va fi aproximativ egală cu noaptea în România, de miercuri, 26 septembrie 2018

Când e echinocțiul de toamnă 2018. Cum te afectează diferențele de temperatură Galerie
Echinocțiul de toamnă | andreeadragomir.blogspot.com

O dată cu sosirea toamnei atât natura cât și corpul uman trece prin diverse schimbări. Vremea rece și ploioasă poate să pară deprimantă, iar lipsa razelor soarelui ne poate face mai puțin energici. Copacii își pierd frunzele care se usucă și natura intra într-o stare de hibernare.

Punctul autumnal sau punctul echinocțiului de toamnă se află la intersecția dintre ecuatorul ceresc și ecliptică. Soarele se află la această dată în dreptul ecuatorului ceresc. Astfel, acesta va răsări și va apune la est respectiv la vest. Indiferent de latitudine, durata zilelor va fi egală.

De la alcătuirea calendarului gregorian, din 1582, echinocțiul de toamnă a început pe 21, 22, 23 sau 24 septembrie. Cel mai des acesta începea pe 22 sau 23 septembrie. Următoarea dată când echinocțiul de toamnă va fi pe 21 septembrie va fi în 2092.

Efectul diferențelor de temperatură

Când toamna se instalează, temperaturile încep să scadă și ploile apar din ce în ce mai des. Pentru ca organismul tău să se adapteze la schimbările climatice este nevoie de o trecere treptată. Pentru adaptarea organismului la o diferență de temperatură de 4 grade, organismul uman are nevoie de 2 săptămâni. Mai mult decât atât, corpul resimte un stres puternic când vine vorba de o diferență de temperatură de 10 grade.

Studiile arată că modificările de temperatură de 1-2 grade într-un oraș pot pune în pericol viețile celor ce au afecțiuni cardiace, pulmonare sau suferă de diabet. Schimbările meteorologice bruște pot determina creșterea nivelului de stres, boli hidrice, tulburări are comportamentului sau chiar deficiențe mentale.

Mai mult decât atât, schimbările de temperatură afectează și metabolismul. Astfel, crește riscul de apariție a unor boli precum alergiile, afecțiunile pulmonare, astmul, afecțiunile respiratorii, tulburările de nutriție și depresia.

Toate aceste efecte și cauze ne determină sa fim mai precauți, încercând să rămânem pozitivi și activi pe tot parcursul anului.

Sursă foto: andreeadragomir.blogspot.com, experti.acasa.ro

Când e echinocțiul de toamnă 2018. Cum te afectează debutul toamnei astronomice... ALERTĂ în Mureș! Zeci de persoane, majoritatea copii, s-au îmbolnăvit. Principalele simptome ale contaminării...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x