Antena Căutare

Când va fi atins vârful valului 4 al pandemiei. Se preconizează că vor fi 20.000 de cazuri pe zi

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a făcut estimări în ceea ce privește vârful valului 4 al pandemiei.

Când va fi atins vârful valului 4 al pandemiei. Se preconizează că vor fi 20.000 de cazuri pe zi
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, estimează că vârful valului patru va fi undeva la mijlocul lunii octombrie, când ne putem aștepta și la 20.000 de cazuri Covid pe zi. | Hepta/Getty

Acesta a declarat că specialiștii se așteaptă și la 20.000 de cazuri Covid pe zi, în perioada 15 - 20 octombrie.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila la Digi24.

În ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de Covid, Cseke a precizat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă".

Ministrul interimar al Sănătății a mai spus că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie pentru a vedea cum a fost gestionată.

„Ne așteaptă 2-3 săptămâni de foc, care înseamnă responsabilitate și solidaritate de la toată lumea. Nu vreau să aud chestiuni de patriotisme locale. Nu putem să refuzăm un pacient pentru că vine dintr-un alt județ. S-a mai întâmplat. Trebuie să dăm dovadă de solidaritate toți”, a spus Cseke.

Autorităţile au anunţat miercuri că rata de infectare în Bucureşti a ajuns la 6,33 la mie, după ce marţi a fost de 5,57 la mie, ceea ce implică noi restricţii. Municipiul Bucureşti a ajuns, miercuri, la o incidenţă cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în termenul legal de 48 de ore, pentru a decide noi măsuri. Termenul pe ore se calculează începând cu ora 00 a zilei următoare.

Conform regulilor, când incidența ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții, care vor fi impuse în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență, potrivit Observator.

A început vaccinarea anti Covid-19 cu a treia doză. Ce documente sunt necesare

Marţi, pe data de 28 septembrie, România a început vaccinarea anti-COVID cu cea de-a treia doză. Toate personaele care au primit a doua doză de vaccin cu cel puţin şase luni în urmă se pot programa sau prezenta la centrele de imunizare unde le va fi administrată doza suplimentară (booster), cu serul Pfizer sau Moderna.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a afirmat marţi că a treia doză de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la peste 97% faţă de formele grave de boală care necesită spitalizare.

Potrivit Observator, persoanele cărora le-a fost administrată a doua doză de vaccin anti Covid-19 cu cel puţin şase luni în urmă sunt eligibile, de marţi, pentru cea de-a treia doză.

În Bucureşti, persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru vaccinarea cu a treia doză se pot prezenta şi la centrele de la Romexpo. Înscrierea în platforma de vaccinare pentru administrarea celei de a treia doze a început deja de luni seară, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Olivia Păunescu, prezentatoarea Observator 12 de la Antena 1, a doua lună de miere, în Grecia... S-a dat startul la Loteria vaccinării. Ce premii se dau și care sunt condițiile de participare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x