Antena Căutare

Cât a ajuns să coste porumbul pe litoralul românesc în 2023. Cum sunt prețurile față de alți ani

Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe litoral în acest an. Prețurile sunt ceva mai piperate în comparație cu anii anteriori, chiar și pentru cele mai accesibile alimente. Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar!

porumb fiert
Cât a ajuns să coste porumbul pe litoralul românesc în 2023 | Pixabay

Ca în fiecare an, produsele alimentare servite pe plajă sunt la mare căutare, în special porumbul fiert sau la grătar asezonat cu sare. Iată care este suma pe care trebuie să o plătească turiștii pofticioși de pe litoralul românesc în 2023, după ce prețurile s-au scumpit, față de anii precedenți.

Și în acest sezon estival, proprietarii din domeniul HoReCa s-au pregătit cum se cuvinte pentru a întâmpina turiștii care au ales litoralul românesc drept destinație de vacanță.

Citește și: 4.000 de lei pentru un prânz la mare. Ce au consumat turiștii care spun că nu se vor mai întoarce pe litoralul românesc

Cât costă porumbul pe litoralul românesc în 2023

Deși de multe ori românii se plâng că raportul calitate preț nu este mereu unul tocmai echilibrat, prețurile tind în continuare către o pantă ascendentă, iar acest lucru se observă chiar și la cele mai obișnuite servicii.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci zilnic aceleași alimente: schimbările care se produc în organism

Odată cu inflația, tarifele au crescut, iar turiștii sunt nevoiți să scoată mult mai mult din buzunar în acest an chiar și pentru „banalul” porumb fiert de pe plajă. Potrivit informațiilor apărute, prețul unui astfel de produs ajunge să crească de 10 ori, de la producător și până ajunge la șezlongul clientului.

Astfel, un porumb pe litoralul românesc în acest sezon estival a ajuns să coste 10 lei. Suma nu pare una piperată în sine, însă dacă este vorba despre o familie numeroasă, atunci costurile ajung să fie unele destul de mari, iar cu aceeași bani se poate servi un prânz mai consistent.

Citește și: Alertă la malul mării. Specie periculoasă de musculițe, descoperită pe litoralul românesc. Cum te păzești de ea

Porumbul vândut pe plajă, periculos pentru sănătate

Deși mulți turiști aleg să-l cumpere pe litoral din comoditate și de poftă, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la porumbul oferit de vânzătorii ambulanți. De cele mai multe ori, condițiile de preparare și depozitare a produsului nu sunt cunoscute, iar riscurile pentru sănătate cresc.

Dacă aleg să consume produse din surse nesigure, turiștii pot intra în contact cu numeroase bacterii periculoase precum Salmonela, Stafilococ auriu sau chiar E.coli, care ar putea să le dea peste cap organismul și chiar și concediul.

Cu toate acestea, dacă este pregătit și depozitat în condiții optime, porumbul fiert reprezintă o sursă de minerale și vitamine pentru organism, având în compoziția sa și antioxidanți. De asemenea,. acesta aduce și un aport de magneziu, iar acidul folic pe care îl conține contribuie la dezvoltarea și regenerarea celulelor.

Citește și: Nu mai arunca apa în care ai fiert porumbul. Află ce poți face cu ea

Noutățile lunii iulie în AntenaPLAY... INTERVIU EVENIMENT - Noul Ambasador al SUA în Romania, în dialog cu Alessandra Stoicescu, de Ziua Națională a SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x