Antena Căutare

Cei doi români infectați cu coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost testați din nou. Ce decizie au luat medicii din Japonia

Cei doi români infectați cu coronavirus, de pe vasul de croazieră Diamond Princess, au fost testați, din nou, în spitalul din Japonia în care sunt internați.

Cei doi români infectați cu coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost testați din nou. Ce decizie au luat medicii din Japonia
Cei doi români infectați cu coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess au fost testați din nou | Profimedia

Autoritățile au transmis că primii români infectați cu coronavirus, aflați pe vasul de croazieră Diamond Princess, s-au vindecat.

Aceștia urmează să fie externați și se vor întoarce în România.

„Astăzi, 5 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

Pacientul de 71 de ani din Suceava cu coronavirus a mers în Italia dintr-un motiv tulburător! De ce a fost nevoit să facă vizita

În cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact.

Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.

Tot ce trebuie să știi despre testul pentru depistarea coronavirusului. După cât timp vin rezultatele și ce șanse de eroare există?

Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară”, se arată în comunicatul transmis de Grupul de Comunicare Strategică.

La începutul lunii februarie, vasul de croazieră Diamond Princess a ajuns în portul Yokohama, la sud-vest de Tokyo, transportând circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului.

Alertă la Timișoara! Autoritățile ar putea decide închiderea oraşului, în urma celor trei cazuri cu coronavirus

Șeful Gărzii de Mediu a fost demis, după scandalul provocat de poluarea din Capitală. „Eu nu am nicio vină"... Colegul de bancă al băiatului din Timişoara diagnosticat cu coronavirus s-a prezentat pentru a fi testat / Bărbatul de 7...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x