Antena Căutare

Ce se întâmplă cu restricțiile din București în următoarele zile. Anunțul făcut de Comitetul pentru Situații de Urgență

Restricțiile din București, impuse în contextul creșterii incidenței de infectare cu SARS-CoV-2, vor fi prelungite pentru alte două săptămâni, potrivit Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Bătrân cu mască, în spatele unui geam și o masă de terasă fără meseni Galerie
Restricțiile în București au fost prelungite pentru 14 zile | Shutterstock

Duminică, pe 21 martie 2021,s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în care s-a stabilit prelungirea cu 14 zile a restricțiilor impuse în scenariul roșu, în Capitală. Prefectul Capitalei a anunțat că începând de luni, orele 00:00 intră în vigoare o nouă actualizare a măsurilor restrictive în București, ca urmare a creșterii incidenței de infectare. De asemenea, prefectul a anunțat că se vor intensifica controalele din partea autorităților.

„Vor fi prelungite cu 14 zile dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. Rata de infectare este în creştere. Am fost anunţaţi de DSP că am ajuns la 5,3 rată de infectare”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Restaurantele rămân închise

„Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent. Se interzice activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepţia deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unităţi”, potrivit CMBSU.

Citește și: Ce este "pașaportul verde digital". Informații pe care trebuie să le știe orice cetățean român care vrea să călătorească în Europa

Totuși, Comitetul a anunțat că este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor;

Citește și: Program de recuperare pentru pacienţii care au avut forme medii şi severe de COVID-19. Ce presupune

În același timp, este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respectiv.

Cum funcționează școlile

În ceea ce privește funcționarea școlilor, prefectul a anunțat că în continuare elevii de gimnaziu de la clasele a cincea a șasea și a șaptea și cei d ela liceu d ela clasele a noua a zecea și a unsprezecea continuă să învețe online, în timp ce preșcolarii, elevii d ela clasele primare și d ela cele terminale merg la școală. Va fi permisă desfășurarea simulărilor pentru examenele naționale.

„În unităţile de învăţământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. Totul, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.”, a anunțat CMBSU.

Alte restricții care se prelungesc:

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in;

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;

Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.

(P) De ce este importantă mentenanța aparatelor de aer condiționat?... Rezultate Loto 21 martie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x