Antena Căutare

De Sfântul Andrei, nu da niciodată bani cu împrumut! Ce alte superstiții mai au românii pe 30 noiembrie

Sărbătoare mare pentru credincioșii din România. Biserica îl prăznuiește pe 30 noiembrie, în fiecare an, pe Sfântul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus, considerat a fi “Ocrotitorul României”.

Sărbătoare mare pentru credincioșii din România. Biserica îl prăznuiește pe 30 noiembrie, în fiecare an, pe Sfântul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus, considerat a fi “Ocrotitorul României”.

Noaptea dintre 29 şi 30 este încărcată cu semnificații și superstiții de care românii obișnuiesc să țină cont, căci le pot aduce noroc la bani și în dragiste.

De Sfântul Andrei, tradițiile și superstițiile din bătrâni spun că este bine să eviţi să îţi piepteni părul, să faci curat în casă, să scoți gunoiul afară sau să dai bani cu împrumut.

Se crede că în noaptea 29-30 noiembrie casele sunt protejate dacă oalele şi cănile din casă sunt întoarse cu gura în jos. De asemenea, dacă cenuşa caldă este scoasă din sobă, e un lucru bun. Oamenii trebuie să mănânce şi usturoi în acea seară. Trebuie să se ungă pe corp cu el. Zonele ce trebuie acoperite sunt: frunte, piept, spate, încheieturi. În plus, uşile şi ferestrele trebuie şi ele unse.

Candelele ar trebui lăsate aprinse în casă. În ceea ce priveşte dragostea, noaptea de Sfântul Andrei este o noapte specială. Fetele își pot visa ursitul.

România, lovită de un aer polar! Zonele din țară unde se vor înregistra și minus 16 grade Celsius!... Învățământul românesc ar putea fi revoluționat! Guvernul promite mii de euro pentru fiecare profesor! Ce condiții trebui...
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar...
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023. Racii primesc vești importante. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023 anunță că nativii din zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Beneficiile consumului de avocado. Este recomandat să îl integrezi în alimentația ta
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x