Antena Căutare

Ce trebuie să faci televizorului ca să faci economie la factura de energie electrică. Trucuri pentru un consum mai mic

În zilele noastre, puține sunt casele în care nu există măcar un televizor. Totuși, dacă vrei să faci economie la factura de energie electrică, atunci află ce trucuri poți aplica pentru a avea un consum mai mic.

colaj foto cu un barbat care tine o telecomanda in mana si imagini cu persoane care se uita la televizor Galerie
Descoperă cum poți să reduci consumul la energie electrică în cazul televizorului | sursa foto: Shutterstock/Profimedia

Uitatul la televizor este unul dintre cele mai la îndemână metode de-a te relaxa atât în timpul zilei, cât și în timpul serii. Totuși, te-ai întrebat vreodată cum poți să faci economie la consumul de energie electrică, pentru a avea o factură lunară mai mică? Descoperă câteva trucuri eficiente în rândurile de mai jos.

Ce poți să faci televizorului ca să reduci la jumătate consumul de energie electrică, pentru a avea astfel facturi mai mici

Televizorul este una dintre metodele preferate de-a petrece timpul liber atât pentru tineri, cât și pentru persoanele mai în vârstă sau pentru copii. În zilele noastre, multitudinea de televiziuni și de programe pot satisface chiar și cele mai pretențioase preferințe, motiv pentru care uitatul la televizor a fost și încă este un mod de-a petrece timpul preferat de mulți.

Citește și: Cum s-a răzbunat o femeie pe vecinul care dădea televizorul la maxim noaptea. Nu se putea odihni și a copt cea mai cruntă mișcare

Totuși, având în vedere că dispozitivul este pornit cel puțin câteva ore pe zi, cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată cât consumă televizorul oprit, cât consumă atunci când e pornit, dar și ce trebuie să faci ca să reduci consumul și să ai astfel facturi mai mici la energie electrică.

Citește și: O familie din Sibiu a primit o factură de 33.000 de lei la curent: "Facem credit la bancă”. Ce soluție le-a dat frunizorul

Ben Gallizi, expert în domeniu, a dezvăluit care sunt cele mai eficiente metode pentru a face economie la electricitate. Iată ce trucuri poți folosi pentru a avea facturi mai mici, arată cei de la mirror.co.uk.

  1. Închide televizorul atunci când nu se uită nimeni. Indiferent de modelul aparatului, acesta consumă chiar dacă facă parte dintr-o clasă energetică superioară.
  2. Folosește setările pentru economisirea energiei, dacă televizorul tău are așa ceva. Așa vei reuși să reduci consumul de energie electrică și, în timp, acest lucru se va vedea în factura la energie electrică.
  3. Încearcă să reduci nivelul de luminozitate. Cu cât este mai mic, atunci când cu atât mai mult scade consumul de energie electrică al televizorului respectiv. De cele mai multe ori, culorile și luminozitatea setate din fabrică sunt mult prea intense.
  4. Obișnuiește-te să scoți televizorul din priză. Acesta consumă chiar și atunci când nu este deschis
  5. Atunci când cumperi un televizor nou nu uita că dimensiunile, anul de fabricație și setările influențează consumul de energie electrică.
(P) Înscrie-te la un curs de securitate cibernetică și pune-te la adăpost în fața pericolului „nevăzut“... (P) 4.000 de lei este salariul mediu net al celor care lucrează în sectorul de service & reparații...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x