Antena Căutare

O familie din Sibiu a primit o factură de 33.000 de lei la curent: "Facem credit la bancă”. Ce soluție le-a dat frunizorul

Prețul la energia electrică a explodat, facturile pe care le primesc românii sunt greu de citit! Sumele trecute în plic sunt mult peste ce și-ar putea închipui oamenii, care muncesc pe salariul minim pe economie. O familie din Sibiu are de plătit 33.000 de lei și spune că e nevoită să facă credit la bancă. Soluția dată de furnizor este, însă, deloc ajutătoare!

O familie din Sibiu a primit o factură de 33.000 de lei la curent: "Facem credit la bancă”. Ce soluție le-a dat frunizorul
O familie din Sibiu a primit o factură de 33.000 de lei la curent: "Facem credit la bancă”. | shutterstock

Antena 3 relatează experiența unei familii din Sibiu care a primit o factură de infarct! Suma de 33.000 de lei trebuie să o achite, dar cu ce bani este întrebarea lor.

Aceștia sunt în stare de șoc încă de când au deschis plicul și cer ajutor în stânga și-n dreapta pentru că furnizorul nu pare să le fi dat o soluție care să-i ajute!

Cu ce soluție a venit furnizorul în cazul familiei din Sibiu care a primit o factură de 33.000 de lei la curent

"Noi acum trebuie să facem un credit în bancă pentru această factură, care după spusele lor, ar trebui să fie și mai mare de atât, pentru că de anul acesta tariful s-a schimbat, deși cei de la (furnizorul) au făcut calculul în funcție de tariful de astăzi", a declarat femeia.

Singura soluție primită de la furnizor a fost să plătească jumătate de sumă, iar apoi eșalonat, precizează sursa menționată mai sus.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat acţiuni de control în urma creşterii numărului de reclamaţii legate de modul de calculare a facturilor la energie electrică, precizând că sunt analizate cu atenţie toate documentele necesare pentru a se putea stabili dacă sesizările sunt fondate sau nu.

Citește și: Dorian Popa, factură de mii de euro la curent. Cum a reacționat vloggerul când a văzut cât are de plătit pentru doar o lună

ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în contextul creşterii numărului de reclamaţii înregistrate de la consumatori în ceea ce priveşte modul de calculare a facturilor la energie electrică, din ultima perioadă, comisarii instituţiei au început deja o serie de acţiuni de control, în întreaga ţară.

“Controalele comisarilor ANPC se derulează la furnizorii de energie electrică şi verifică modul în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în ceea ce priveşte calcularea facturilor emise de aceştia către consumatorul-persoană fizică, în ultima perioadă. Menţionăm că, pentru a putea stabili dacă reclamaţiile sunt fondate sau nu, comisarii ANPC analizează cu mare atenţie toate documentele necesare, în fiecare caz în parte”, se arată în comunicat.

Citește și: Cum faci economie și reduci facturile atunci când folosești uscătorul de rufe. Trucul simplu care te va ajuta enorm

ANPC reaminteşte consumatorilor că procedura atunci când au o nemulţumire legată de modul în care a calculată o factură este să ia mai întâi legătura cu operatorul economic care furnizează acest serviciu, iar dacă acest dialog sau informaţiile primite nu sunt satisfăcătoare să completeze formulare de sesizare de pe site-ul instituţiei, potrivit News.ro.

“În cazul în care consumatorii au aviz de deconectare şi se consideră nedreptăţiţi, îi invităm să completeze formularul de sesizare de pe site-ul www.anpc.ro, cu caracter urgent”, a mai precizat ANPC.

Rezultate Loto 22 septembrie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... (P) Obstacole la început de carieră pe care nu le cunoști...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x