Chiar şi aşa cei mai mulţi români preferă carnea de pui. Dar nu şi acum, în perioada postului. Cine respectă postul, îşi potoleşte pofta de carne. cu ciuperci. O veste bună pentru producători, care abia pot onora comenzile.
Nu sunt singurii nevoiţi să se adapteze în această perioadă. Proprietarii de restaurante au umblat la meniu. În postul crăciunului un român din trei cere mâncare de post atunci când intră într-un restaurant. O perioadă în care ciupercile sunt vedete în bucătărie.
Bogate în aminoacizi şi săruri minerale, cu reţeta potrivită, ciupercile pot fi mai gustoase decât carnea. Ciupercile nu se mănâncă doar la felul doi. Şi la desert se pot servi ciuperci. Sub formă de budincă sau în clătite.
Sunt la mare căutare în perioada postului. Producătorii abia fac faţă cererii. Producătorii vând ciupercile de calitatea 1 cu şase lei şi cincizeci de bani. Până în magazin însă preţul ciupercilor se poate dubla.
Urmăreşte ediţiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro!