Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Vaiana

O localitate din România, la un pas de carantină! Autoritățile anunță măsuri drastice după ce numărul infecțiilor cu COVID-19 a explodat

Creșterea cazurilor de coronavirus determină autoritățile să ia măsuri drastice. Acest lucru s-a întâmpla și în comuna Straja, din Suceava, unde oficialii sunt la un pas să instituie carantina după ce a avut loc o explozie a infecțiilor cu COVID-19. 

O localitate din România, la un pas de carantină! Autoritățile anunță măsuri drastice după ce numărul infecțiilor cu COVID-19 a explodat

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a dispus, deocamdată, instituirea unor măsuri mai stricte, precum purtarea măștilor de protecție în spațiile libere aglomerate. Această hotărâre vine după ce rata de infectare în localitate a depăşit cifra de trei persoane la mia de locuitori.

Am oprit creşterea numărului de cazuri de COVID-19, după cum arată datele, susține premierul Orban. Care sunt previziunile în următoarele săptămâni

În același timp, în această localitate, zilnic se va realiza dezinfecţia zonelor aglomerate, precum piaţa, magazinele, poşta, dispensarul şi farmaciile. Totodată, s-a impus obligativitatea purtării măştii de protecţie la locul de muncă de către angajaţii unităţilor care desfăşoară activităţi în spaţii închise, dar şi de către vizitatorii acelor spaţii.

Nelu Tătaru a dezvăluit care sunt zonele-focar de coronavirus în România: "Avem șase judeţe în care creşterile sunt de peste 30%"

Aceeaşi regulă este impusă şi în piaţa mixtă. Măsurile au fost instituite printr-o hotărâre a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Straja. Pe de altă parte, autorităţile sanitare au raportat, joi, un număr de 1.345 de noi cazuri de infecţie în România, dintre care 23 în judeţul Suceava.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în județ de la începutul pandemiei

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Suceava a ajuns la 4.656, dintre care 3.887 au fost declaraţi vindecaţi.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Doar 36 de localităţi din judeţ nu mai au acum niciun caz activ de Covid-19. În 62 de localităţi sunt mai puţin de cinci cazuri active, 11 localităţi au între cinci şi zece cazuri active, iar în cinci localităţi din judeţ sunt înregistrate peste zece cazuri de Covid-19 în evoluţie.

Recomandari