- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
E realitatea crudă pe care, de la an la an, tot mai multe adolescente o experimentează. Cu copilul pus în braţe, alături de o mulţime de responsabilităţi, nu reuşesc să facă faţă decât cu ajutorul psihologilor. Şi e nevoie de multă muncă pentru a le ajuta să-şi accepte soarta şi să lupte pentru un viitor mai bun.
O păpuşă vie care i-a schimbat complet viaţa Mariei. A transformat-o, la numai 16 ani pe Maria, în mamă. A făcut-o să devină mai responsabilă şi a maturizat-o.
"Eram în clasa a 8-a, după care l-am cunoscut pe prietenul meu. Am rămas însărcinată. Fiind copil, nu mi-am dat seama", povesteşte adolescenta. A ajuns într-un centru maternal. N-a avut familia alături. În schimb, a avut ajutorul psihologilor.
Şi a primit putere, cât să-şi crească fetiţa şi să încerce unul din cele mai puternice sentimente: acela de mamă.
Sentimente materne la o vârstă fragedă
"După ce am născut, am simţit căldura aia a copilului. Şi m-am emoţionat f tare. Dar copilul ăsta îmi dă speranţă să trec peste tot, să continui şcoala şi să-mi fac un viitor pe care nu l-am avut, alături de părinţii mei", a completat Maria, copilul cu copil.
Şi să-şi schimbe viaţa în bine. Lucru pe care puţine adolescente care împărtăşesc aceeaşi soartă sunt hotărâte să-l facă. Dacă pe Maria, fetiţa ei o întăreşte, pentru alte tinere, un copil e doar o altă problemă apăsătoare căreia trebuie să-i facă faţă.
Cu toate astea, numărul copilelor care ajung să aibă copii e tot mai mare, de la an la an. Şi vârsta, din ce în ce mai fragedă. Numai anul trecut, la spitalul din Focşani, peste 300 de mame minore au născut.
Profesorii, la mila guvernului. Data salarilor a fost amânată: "Această amânare poate fi prelungită"... Decizie ANAF: Românii riscă amenzi dacă nu anunță Fiscul când sunt plecați din țară mai mult de șase luni...