Antena Căutare

Ultimele informații despre coronavirus în România. Aproape 200 de persoane sunt în carantină, iar alte peste 8.000 sunt monitorizate la domiciliu

Noul tip de coronavirus a fost confirmat în peste 50 de țări din toate colțurile lumii, inclusiv în România, însă numărul persoanelor infectate nu a crescut în ultimele zile, potrivit autorităților din România, care au transmis un comunicat de presă.

Ultimele informații despre coronavirus în România. Aproape 200 de persoane sunt în carantină, iar alte peste 8.000 sunt monitorizate la domiciliu Galerie
Ultimele informații despre coronavirus în România. Aproape 200 de persoane sunt în carantină, iar alte peste 8.000 sunt monitorizate la domiciliu

Astfel, potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne, până în acest moment, în România, a fost confirmat un singur caz de infectare cu coronavirus, pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

De asemenea, în acest moment 182 de persoane se află în carantină, iar alte 8231 sunt atent monitorizate la domiciliu.

În ceea ce privește starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu noul tip de coronavirus și aflat în carantină la Institutul ”Matei Balș” din București este bună și, mai mult de atât, acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu noul tip de coronavirus. Conform autorităților, acesta este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

Românul infectat cu coronavirus rupe tăcerea: „Nu am avut nicio treabă cu italianul. Toată lumea aberează!”

De asemenea, autoritățile române au precizat că de la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu CORONAVIRUS, au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Reamintim că programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență! Pentru suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Ce se întâmplă cu românii de pe nava Princess Diamond

Conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.
Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună.

Cum arată coronavirusul la microscop. Imagini terifiante! „Prezintă o asemănare cu HIV-ul” – Foto

De asemenea, cei doi cetățeni români infectați cu virusul din China și spitalizați în Japonia se simt bine, iar ceilalți șase care au revenit în România pe 22 februarie sunt în carantină, fiind monitorizați în permanență. Deocamdată, starea lor de sănătate este bună.

Recomandări pentru prevenirea infecției cu coronavirus

Ultimele informații despre coronavirus în România. Aproape 200 de persoane sunt în carantină, iar alte peste 8.000 sunt monitorizate la domiciliu

Directorul de la Matei Balș laudă un interviu, în exclusivitate, realizat pentru Antena 1: "Italianul a venit bolna... Alarmă falsă în Teleorman, în cazul copilului suspect de coronavirus. Băiatul de zece ani are un banal ”roșu în gât”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x