Antena Căutare

Coronavirus în România: Raed Arafat, decize de ultimă oră! Autoritățile se pregătesc de un scenariu negru

Un nou caz pozitiv de coronavirus a fost confirmat miercuri la o persoană de 71 de ani din Suceava, informează Grupul de Comunicare Strategică. Acesta este al şaselea caz de COVID-19 confirmat în România.

"În această după-amiază, s-a confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID-19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare. Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava - Secţia de boli infecţioase cu febră şi frison, unde a rămas internat.

ȘASE CAZURI DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv", precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Al cincilea caz de coronavirus din România este un tânăr de 16 ani din Timișoara. Din primele informații a ieșit la iveală că el este nepotul bărbatului depistat pozitiv cu coronavirus în cursul zilei de marți (al patrulea caz de coronavirus din România), după ce a călătorit în acelaşi avion cu o tânără infectată cu noul virus.

"Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara", arată autoritățile.

Coronavirus în România: Raed Arafat, decize de ultimă oră! Autoritățile se pregătesc de un scenariu negru

Autoritățile sunt în stare de alertă din cauza coronavirusului

Șase cazuri de coronavirus au confirmate în România

Conform sursei citate, în prezent s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor, a informat Agerpres.

DSU reaminteşte că pe teritoriul României au fost confirmate șase cazuri de infectare cu virusul COVID - 19 (coronavirus). Primul pacient depistat ca fiind pozitiv este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat luni, 3 martie.

În prezent, 10.094 de persoane din România sunt izolate la domiciliu.

25 de tone de dezinfectanți și 3.000.000 de măști vor sosi în România

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat, miercuri, la audierile din comisiile parlamentare reunite, că în cursul săptămânii viitoare vor sosi în ţară 25 tone de dezinfectanţi, 300.000 perechi mănuşi de protecţie sterile, 4.500 de teste - baterii de teste, 3.000.000 de măşti şi 300.000 costume protecţie.

Coronavirus în România: Raed Arafat, decize de ultimă oră! Autoritățile se pregătesc de un scenariu negru

Autoritățile sunt în stare de alertă din cauza coronavirusului

Autoritățile sunt în stare de alertă din cauza coronavirusului

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Costache a amintit că de aproximativ trei săptămâni s-au implementat pe teritoriul României centre de carantină.

"De aproximativ trei săptămâni s-au implementat pe teritoriul României, suntem unul din puţinele state care a implementat această măsură destul de dură şi avem centre de carantină", a spus Costache.

El a precizat că în România există capacitatea de diagnosticare a noului tip de coronavirus în Bucureşti, dar şi la Iaşi, Constanţa, Cluj, Timişoara şi Craiova.

În ceea ce priveşte o posibilă criză a migranţilor, Victor Costache a spus că se va propune achiziţionarea în regim de urgenţă de unităţi modulare.

Surse: Antena 3, Agerpres

Dar din dar se face Rai.Un preot din Constanța a creat "Căsuța cu Cărți"... Poezii de 8 martie pe care să i le dedici mamei. Versuri de suflet care îi vor ajunge la inimă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x