Antena Căutare

Cum poţi deveni programator?

În căutarea celor mai bune locuri de muncă, probabil te-ai gândit şi la meseria de programator, care a devenit una dintre cele mai căutate şi mai bine plătite din lume.

În căutarea celor mai bune locuri de muncă, probabil te-ai gândit şi la meseria de programator, care a devenit una dintre cele mai căutate şi mai bine plătite din lume.

Companiile îşi doresc programatori buni, care să construiască site-urile web, să creeze aplicaţii şi să conecteze un site la o bază de date potrivită. Toate aceste atribuţii ale programatorului ajută o companie să îşi promoveze serviciile pe Internet, oferindu-le utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare. Află cum poţi deveni un programator bun şi ce lucruri trebuie să faci în cadrul unei companii, pentru a fi eficient în meseria ta!

Cum ajungi programator?

Dacă îţi doreşti să ajungi programator, nu ai neapărat nevoie să urmezi o facultate în domeniul informaticii, deşi în cadrul unei universităţi de profil vei avea şansa să studiezi mulţi termeni care îţi vor fi utili la început de carieră. Chiar dacă îţi doreşti să profesezi în domeniul programării sau o faci doar ca hobby, nu este niciodată prea târziu să înveţi programare. Cu ajutorul unor site-uri specifice sau a cursurilor online, poţi învăţa singur bazele programării, indiferent de studiile pe care le-ai absolvit. Vei avea nevoie doar de curiozitate, îndemânare şi efort, cu ajutorul cărora poţi deveni un programator de succes, în aproximativ un an.

Articolul continuă după reclamă

Deşi la început te vei lovi de o cantitate uriaşă de informaţii noi, nu trebuie să te laşi descurajat. Le vei învăţa pe toate, pas cu pas şi ori de câte ori întâmpini dificultăţi, site-urile şi forumurile de specialitate îţi vor sta la dispoziţie. Dacă ai pus deja bazele unei firme de programare sau intenţionezi s-o faci, poţi să vezi aici date firme, unde poţi afla, în timp real, toate informaţiile şi datele fiscale despre firma ta, aşa cum apare în sursele oficiale. În acest fel, poţi să fii la curent şi cu datele fiscale ale altor firme cu care lucrezi, pentru a nu emite facturi eronate, cunoscând toate modificările.

Ce face, mai exact, un programator?

Pentru ocuparea postului de programator, vei avea nevoie de numeroase cunoștințe în domeniul IT. Iată care sunt câteva dintre cunoștințele necesare, pentru a profesa:

Reţele de calculatoare;

Baze de date Access, SQL;

Programare Visual Studio;

Cunoştinţe excelente de limba engleză;

Html, Java Script.

În calitate de programator, vei avea mai multe sarcini şi responsabilităţi. Iată câteva exemple:

vei fi cel care elaborează aplicaţiile software şi baze de date;

vei configura şi testa aplicaţiile şi vei modifica programele;

poţi oferi asistenţă utilizatorilor pentru utilizarea proiectelor software;

te vei documenta permanent pe teme de specialitate în domeniul IT;

vei asigura funcţionarea echipamentelor prin respectarea instrucţiunilor de utilizare.

Un programator web trebuie să stăpânească un spectru larg de informaţii referitoare la limbajul de programare: PHP, Java, WPF etc. Cunoaşterea temeinică a acestor programe va reuşi să te situeze, rapid, în rândul celor mai buni programatori, chiar şi din poziţia unui începător.

Cum înveţi programare?

Pentru a învăţa programare de la zero, beneficiezi de mai multe opţiuni. În primul rând, poţi opta pentru alegerea unei facultăţi de profil, care te va ajuta să acumulezi bazele programării. Totodată, programarea se poate învăţa şi de pe internet! Există o mulţime de cursuri online şi tutoriale video, explicate pas cu pas, de către cei mai buni programatori din ţară sau din străinătate. Mai mult, te poţi înscrie la cursuri de IT şi programare, unde vei putea să înţelegi structurile care stau la baza creării unei aplicaţii sau a unui website şi poţi afla lucruri noi despre testarea de software. Aceste programe sunt indicate dacă îţi doreşti să începi o carieră în domeniul programării, deoarece vei fi ghidat, pas cu pas, în tainele domeniului IT şi vei avea parte de teme, unde îţi poţi testa cunoştinţele teoretice pe care le-ai acumulat.

Domeniul IT nu este unul uşor, însă dacă îţi doreşti să devii programator, va fi nevoie să înveţi rapid şi eficient. Doar în acest fel vei avea şansa să avansezi, dobândind competenţe noi în programare, pentru care vei fi apreciat şi răsplătit la locul de muncă.

Accident spectaculos în București. Un șofer beat a spulberat un chioșc de ziare. Ce alcoolemie avea bărbatul... Veșmântul purtat de Papa Francisc la Șumuleu Ciuc, creat în România și inscripționat în maghiarăl | Foto...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x