Antena Căutare

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ a Primăriei în legătură cu clădirile cu RISC SEISMIC: DOUĂ imobile au fost deja DEMOLATE din motive de siguranţă. Care sunt zonele cele mai afectate

Doua imobile au fost demolate in Capitala, iar alte douazeci se afla in proces de reabilitare si reconsolidare, informeaza Primaria Capitalei.    

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ a Primăriei în legătură cu clădirile cu RISC SEISMIC: DOUĂ imobile au fost deja DEMOLATE din motive de siguranţă. Care sunt zonele cele mai afectate
cladiri cu risc seismic

Două imobile au fost demolate în Capitală, iar alte douăzeci se află în proces de reabilitare şi reconsolidare, informează Primăria Capitalei.

În bugetul municipalităţii pe acest an au fost alocate 10 milioane de euro pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, existând de asemenea şi mai multe instituţii în administrarea Primăriei Capitalei care să se ocupe de acest lucru, printre care şi Compania Municipală Consolidări SA.

Astfel, în ultimele opt luni au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureştiului, toate construite în perioada anilor 1900, o parte dintre ele monumente istorice.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că aceste clădiri erau în stare avansată de degradare şi reprezentau un pericol pentru cei care locuiau în ele, dar şi pentru cei care treceau prin zonă. În ceea ce priveşte familiile care locuiau în aceste imobile, ele au fost mutate în locuinţele de necesitate din Piaţa Naţiunile Unite, deţinute de PMB, care au fost modernizate recent.

„Administraţia Municipală Clădiri cu Risc Seismic a ridicat în catalogul electronic SICAP un număr de 14 documentaţii pentru efectuarea de expertize tehnice şi DALI. Un număr de 18 imobile sunt în faza de reproiectare, având în vedere schimbările din normativele în construcţii şi legislaţia în domeniu şi un număr de 5 imobile vor intră în pregătirea documentaţiei de proiectare, la solicitarea locatarilor care s-au adresat AMCCRS”, precizează municipalitatea.

Cum să obții mereu cele mai bune oferte early booking... Trei motive excelente pentru a recondiționa un ascensor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x