Antena Căutare

Doi ani de la Colectiv. Ard lumânări în fața clubului în care au pierit 64 de suflete, dar și speranța din sufletul celor care retrăiesc tragedia din noaptea de 30 octombrie

Ard lumânări astăzi în faţa clubului Colectiv. Zeci de oameni, rude prieteni sau trecători au asistat, cu capetele plecate, la slujba de comemorare ţinută acolo la doi ani de la tragedie.

Ard lumânări astăzi în faţa clubului Colectiv. Zeci de oameni, rude prieteni sau trecători au asistat, cu capetele plecate, la slujba de comemorare ţinută acolo la doi ani de la tragedie.

Toţi s-au rugat în linişte, pentru cei 65 de tineri care au murit în incendiul din club, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity.

În urmă cu doi ani, în seara zilei de 30 octombrie 2015 a avut loc una din cele mai mari tragedii din istoria recentă a României - incendiul din clubul "Colectiv”, în urma căruia 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Acum, supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile, cu mănuşile compresive. Spun că nu s-a schimbat nimic şi cer să se facă dreptate, pentru că au trecut doi ani fără ca justiţia să găsească vreun vinovat.

Doi ani de la COLECTIV. Focul i-a ars carnea, iar trădarea i-a transformat sufletul în cenușă. Marius Frățoaica, unul dintre răniții din Colectiv, a primit cererea de divorț pe patul de spital: "Cum să-ţi abandonezi iubirea vieții, așa?"

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în Clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde în zeci de secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În luna iulie a acestui an, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul - 65 de morţi. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis. "Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv", spunea Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Doi ani de la COLECTIV. Cristian Matei, jurnalistul care a filmat clipele de groază din Colectiv: „Erau urlete, toți țipau, plângeau, fete, băieți, răniți. Mor! Rețeta perfectă de coșmar”

Au fost începute patru anchete penale, dar la doi ani de la tragedie nu există niciun vinovat.

În 3 noiembrie 2015, mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. A doua zi, în 4 noiembrie 2015, Victor Ponta a demisionat. Tot atunci, şi-a anunţat demisia şi primarul sectorului 4, Cristian Popesu Piedone. "S-au schimbat câteva guverne, au dispărut câţiva oameni politici, s-au închis câteva cluburi, s-au dat câteva legi şi... cam atât”, spun acum supravieţuitorii din Colectiv.

DOI ANI DE LA COLECTIV. Medicul Felix Popescu le-a făcut supraviețuitorilor transplant de păr din banii lui: „Îți dă Dumnezeu cât poți duce. Consider că este o onoare să pot ajuta fără să mi se ofere nimic în schimb!”

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vântul va bate cu peste 100 de kilometri pe oră, lapoviță și ninsoare... Cinci sau zece lei, în funcție de zonă? S-a terminat! Închisoare pentru parcagiii care-ți cer bani pentru locurile liber...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x